Mainos

Psyykkiset oireet Jokelan oppilaiden kiusana

Kolmasosalla Jokelan koulun oppilaista on ollut psyykkisiä oireita koulusurmien jälkeen. Kansanterveyslaitoksen kyselyn mukaan oireita oli etenkin vakavasti uhatuiksi tulleilla ja menetyksiä kokeneilla tytöillä.

Lähes puolella kyselyyn vastanneista tytöistä ja noin neljänneksellä pojista todettiin kohonnut riski sairastua traumaperäiseen stressihäiriöön.

Toimittajien kysymyksiin vastaaminen ja uutisoinnin seuraaminen näyttivät huonontavan erityisesti niiden nuorten oloa, jotka olivat saaneet vakavia psyykkisiä oireita.

Kansanterveyslaitoksen kyselyn mukaan kaksi kolmasosaa Jokelan koulukeskuksen oppilaista voi hyvin. Kysely toteutettiin noin neljä kuukautta tapahtuman jälkeen.

Perhe ja ystävät tärkein tuki

Nuorten mukaan perhe ja ystävät ovat olleet heille tärkeimpänä ensivaiheen tukena. Myös kriisityöntekijöiden välitöntä apua pidettiin hyödyllisenä ja se tavoitti vakavimman trauman kokeneet nuoret hyvin.

Lisäksi suurin osa kyselyyn vastanneista koki saaneensa tukea opettajilta ja lähes puolet nuorista piti koulun oppilashuollon, nuorisotoimen tai seurakunnan tukea hyödyllisenä.

Seurantatutkimus jatkuu vuoteen 2010 asti

Kansanterveyslaitoksen tutkimuksessa selvitetään Jokelan koulukeskuksen ampumissurmille altistuneiden nuorten selviytymistä, tukea ja saatua hoitoa kahden vuoden seuranta-aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.