Psykiatrinen potilas pääsi ensimmäistä kertaa ulkoilemaan vapaasti – puukotti sivullista uhria S-marketissa harhojensa vallassa

Kanta-Hämeen keskussairaala tiedottaa maanantaisesta vaaratilanteesta.

Sairaalan psykiatrisella osastolla hoidossa ollut nuori miespotilas puukotti satunnaisesti valikoitunutta uhria ulkoillessaan.

Harhaisuudesta kärsinyt potilas pääsi maanantaina ensimmäistä kertaa hoitojaksonsa aikana liikkumaan ulkona vapaasti 30 minuutin ajan, sillä hänen itsensä mukaan hänen harhansa olivat selvästi vähentyneet.

Potilas oli kävellyt Hämeenlinnan Jukolassa sijaitsevalle S-marketille, ottanut kaupasta veitsen ja iskenyt harhaisena sivullista uhria. Poliisi sai kello 17.45 hätäkeskukselta ilmoituksen, että nuori mies oli lyönyt kaupassa asiakkaana ollutta naista teräaseella takaapäin ylävartaloon.

Sivullinen esti teon jatkumisen

Mies oli liikkunut teräaseen kanssa muuallakin kaupassa uhkaavasti, mutta kukaan muu kaupassa asiakkaana ollut ei loukkaantunut. Sivullinen oli estänyt teon jatkumisen ja poliisi otti tekijän kiinni tapahtumapaikalta.

Uhri ei loukkaantunut tilanteessa hengenvaarallisesti. Hän sai oikeaan lapaluuhunsa noin senttimetrin pituisen haavan, jota hoidettiin sairaalassa.

Poliisi toimitti puukottajan takaisin osastolleen, jossa hän on tällä hetkellä eristyksissä. Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä ja laittomana uhkauksena.

Lue myös:

    Uusimmat