PS:n Niinistö: Hokeminen Suomen uskottavasta puolustuksesta ei riitä

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.). on sitä mieltä, ettei Suomen kannata Ukrainan sodan vuoksi alkaa haikailemaan Naton perään ainakaan tällä hetkellä.

Niinistö totesi MTV Uutislivessä, että juuri nyt tärkeää on saada Suomen puolustus uskottavaan kuntoon.

– Suomen puolustus on uskottava, mutta se ei tietenkään riitä, että me hoemme tätä. On muiden maiden asia tehdä kyseinen johtopäätös, muistuttaa Niinistö.


Niinistö korostaa, että Suomella on pieneksi maaksi verraten suuri armeija.

– Lisäksi meillä on hyvä maanpuolustustahto ja tällä hetkellä myös iskussa olevat ilmavoimat.

Tulevaisuus tuo Niinistön mukaan kuitenkin valtava määrän haasteita.  2020- ja -30 luvuilla Suomella on edessä isoja meri- ja ilmavoimien hankintoja. Hornet-hävittäjät joudutaan uusimaan Niinistön mukaan 2020-luvun loppupuolella.

Puolustusmäärärahat ovat pienentyneet jatkuvasti viime vuosina. Niinistö harmittelee, että kuluvalla vaalikaudella puolustusmenoista on otettu pois peräti kymmenys.

Hän arvostelee erityisesti sitä, että liittymällä Ottawan sopimukseen Suomi on luopumassa jalkaväkimiinoista lopullisesti.

– Jalkaväkimiinat ovat osa nykyaikaista sodankäyntiä, esimerkiksi Krimillä Venäjä käytti niitä aivan ensimmäisenä toimenpiteenään eristääkseen ukrainalaisia varuskuntia.

Niinistön mukaan maailmalla tuskin kukaan välittää siitä, onko Suomella jalkaväkimiinoja vai ei.

– Suomen miinat ovat rauhan aikana varastossa. Muuten ne ovat puolustusaseita hyökkääjää vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat