Mainos

PS:n naisjärjestön pomo: Tynkkynen sooloili, siksi potkut

Perussuomalaisten naisjärjestön puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen sanoo, että rekisteririkkomus ei ollut Sebastian Tynkkysen erottamisen keskeisin syy. Leppänen katsoo, että puolueen varapuheenjohtaja Tynkkynen on sooloillut puolueen kustannuksella. 

– Nyt pitäisi saada hallituksen alkutaival kunnolla liikkeelle ennen kuin rönsyjä lähtee tulemaan. Tämä on ihan hajottamista. Tällainen käytös pitäisi pystyä pysäyttämään. 

Leppänen oli paikalla puoluehallituksen kokouksessa, jossa Tynkkynen erotettiin. Naisjärjestön puheenjohtajalla on kokouksissa läsnäolo-, puhe- ja esitysoikeus. 

Leppänen ihmettelee Tynkkysen tapaa toimia julkisuuden kautta. Hän sanoo, ettei hän muista Tynkkysen pyrkineen esittämään kritiikkiänsä niissä puoluehallituksen kokouksissa, joissa Leppänen itse on ollut paikalla. 

– En tiedä kuitenkaan, oliko tämä väärä keino, että häntä lähdettiin erottamaan. Ehkä se oli liian raju, Leppänen pohtii. 

"Pitäisi miettiä, kuinka paljon nuorille annetaan valtaa"

Leppänen kertoo joka tapauksessa pitävänsä Tynkkystä "inhimillisenä ja hyvänä ihmisenä".

– Tietenkin nuoret ovat räväköitä ja tekevät erehdyksiä. Se kuuluu nuoruuteen. Olisi kuitenkin syytä miettiä, miten paljon nuorille annetaan valtaa. 

Tynkkynen on Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtaja ja hän pyrkii jatkokaudelle ensi viikonlopun kokouksessa. Nuorisojärjestö majailee tällä hetkellä naisjärjestön kanssa samoissa tiloissa Helsingissä. Leppäsen mukaan naiset eivät ole ohjeistaneet nuoria siinä, miten heidän pitäisi toimia. 

– He ovat kyllä hyvin itsenäisiä eivätkä mielestäni ota neuvoja vastaan, Leppänen sanoo.  

Hän on myös harmissaan kritiikistä, jota tapauksen yhteydessä on kohdistettu puheenjohtaja Timo Soiniin. 

– Kun nyt kovasti syytetään Soinia, että hän olisi joku diktaattori, niin se ei todellakaan pidä paikkansa. Tunnen hänet hyvin pitkältä ajalta. Aina on keskustelemalla voitu puhua asioista ja meidän (naisjärjestön) toiveitamme on kuunneltu. Olen ihan eri mieltä kuin meidän Sebastian, Leppänen sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.