Provinssissa rokkasi 60 000 festarikävijää

Seinäjoen perinteikkään rockfestivaalin yleisö ei päässyt kuitenkaan näkemään brittilaulajatar Amy Winehousea, joka joutui perumaan keikkansa lääkärin määräyksestä.

Seinäjoen Provinssirock keräsi tänä vuonna noin 60 000 kuulijaa. Kolmipäiväisen festivaalin suurin takaisku oli brittilaulaja Amy Winehousen konsertin peruuntuminen. Värikkäänä persoonana tunnetun Winehousen oli tarkoitus esiintyä Seinäjoella alkuillasta.

Tiedotteen mukaan Amy Winehousen ääni ei tällä hetkellä kestä laulamista, ja hän joutui peruuttamaan esiintymisensä lääkärin määräyksestä. Laulajattaren piti pokata Seinäjoella kultalevy Back To Black -albumistaan.

Amerikkalaislaulajatar Patti Smith oli sen sijaan Seinäjoen kauniissa kelissä esiintymislavalla kuin kotonaan. Smithin tuore Twelve-albumi koostuu rockin klassikoista, joita levylle on kaivettu aina The Beatlesista lähtien. Seinäjoella lainamateriaalista soi komeimmin The Doorsin Soul Kitchen.

Kahden viime vuoden aikana Provinssirock on joutunut yhä pahemmin ulkomaalaisten festivaalien puristukseen, minkä vuoksi tänäkään vuonna Törnävälle ei saatu yhtään todella suurta kansainvälistä nimeä. Mutta toisaalta sellaisille ei ole edes tarvetta, sillä kotimaiset yhtyeet pitivät huolta yleisön villitsemisestä. Takuuvarmoja yleisömagneetteja olivat tänäkin vuonna Zen Café, Kotiteollisuus ja Apulanta. Lauantai-illan kruunasi Isossa teltassa puolestaan PMMP, joka esitti festivaaliyleisölle monipuolisen hittikimaran.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat