Mainos

Provinssirockiin mukaan kumisaappaat ja aurinkolasit - katso sääennuste

Provinssirock aloittaa festivaaliviikonloppunsa huomenna. MTV3:n meteorologi Miina Manninen ennustaa festarikansalle säätä laidasta laitaan.

– Huomenna lämpötila nousee heti aamusta lähelle 20 astetta. Lisäksi voidaan saada muutama sadekuuro, mutta niissä tuskin edes kastuu kunnolla, Manninen aloittaa.

Lauantai on rokkikansalle paras päivä, lupaa Miina Manninen.

– Ylihuomenna on aurinkoista ja oikein mukavaa säätä. Iltapäivällä pilvisyys kuitenkin lisääntyy ja illan aikana voi tulla sadekuuroja. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä saadaan enemmän vettä sitten niskaan.

Festivaalijärjestäjä haaveilee puolipilvisestä

Provinssirockia järjestävä Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys Selmu ry:n toiminnanjohtaja Harri Pihlajamäen mukaan festivaalijärjestäjän unelmasää on puolipilvinen.

– Unelmakeli festivaaleilla on puolipilvinen ja lämmin. Ei kuitenkaan hellettä, koska silloin ihmiset väsähtävät ja eivät välttämättä juo tarpeeksi vettä. Aurinko voisi silti paistaa ja lämpötila olla sellainen + 20 astetta, haaveilee Pihlajamäki.

Kolmipäiväisen festivaalin sateisin päivä osuu tämän hetkisten ennusteiden mukaan sunnuntaille.

– Sunnuntaina on suurin riski saada vettä niskaan. Ennuste on yhä vaikeaselkoinen, joten ennuste kannattaa tarkastaa lähempänä pyhää. Voi olla, että sataa jopa 15 milliä tai sitten ei ollenkaan, Miina Manninen muotoilee.

Viihtyvyys kärsii sateessa

Seinäjoella Provinssirock on järjestetty jo 34 vuotta. Järjestäjä varautuu aina ääriolosuhteisiin.

– Meillä on ohjeet erilaisiin säätilanteisiin. Alueella on hiekkaa lisätty tiettyihin paikkoihin ja rakenteista katsottu, että ne kestävät sateen. Yleisön viihtyvyys kärsii tietenkin aina hieman sateesta, Pihlajamäki kuvailee.

Provinssirockin esiintyjiä ovat esimerkiksi tänä vuonna kotimainen Nightwish, brittiläinen Pendulum ja Yhdysvalloista kotoisin olevat bändit Mastodon ja Slayer. Kotimaisista iskelmälaulajista Provinssirockissa esiintyvät tänä vuonna Danny ja Paula Koivuniemi.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.