Provinssi avasi raskaasti

Seinäjoen Provinssirock alkoi eilen raskaan rockin merkeissä. Illan pääesiintyjästä, amerikkalaisesta Dream Theaterista ja muusta tarjonnasta nautiskeli 22000 festivaalivierasta. Dream Theater tunnetaan muusikoiden suosikkibändinä. Se ei yleensä tiedä hyvää, kuten ei tässäkään tapauksessa.

Yhtyeen itsetarkoituksellinen kiemurointi kuulosti Sibelius-Akatemian pääsykokeelta. Yhtyeen sanotaan syystäkin soittavan urheilu- ja suoritusmetallia. Paljon taitoa, mutta ideoita ei lainkaan.

Raskaan rockin sekaan on Provinssissa tänä vuonna siroteltu pari kiinnostavaa elektronisen musiikin nimeä maailmalta. Perjantai-illan kohokohdaksi nousi norjalaisduo Röyksopp, jonka levyversioitaan energisemmät ja aggressiivisemmat konserttitulkinnat muuttivat White Room -sivulavan teltan kiihkeätunnelmaiseksi teknoklubiksi. Muuten festivaaliyleisöä lämmittivät tutut kotimaiset kestosuosikit. The 69 Eyesin virtaviivainen gootti istui pimenneeseen kesäyöhön luontevasti kuin mustat nahkahousut laulajalleen. Illan päätti paikkansa kiintotähtenä vakiinnuttanut Neljä Ruusua, jonka tanssirytmiin pohjautuvat pophitit ovat jo muodostuneet 90-luvun suomipopin pikkuklassikoiksi. Eilisen kotimaisia onnistujia oli myös 22-Pistepirkko, jonka setti koostui yllättäen lähes pelkästään hiteistä.

Tänään nimekästä

Provinssirockin tämän päivän tarjonta on eilistä huomattavasti nimekkäämpää. Odotetuimpia esiintyjiä ovat ulkomaiset Rammstein (Saksa) ja Slayer (USA) sekä keväällä jättisuosioon ponnahtanut kotimainen Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus.

Festivaalialueelle mahtuu 24000 ihmistä. Lauantaille on ennakkolippuja myyty 23000 kappaletta.

(MTV3-STT)

13:05

Lue myös:

    Uusimmat