Mainos

Proventus osti Alma Mediaa

Alma Median omistukseen liityvät spekulaatiot saivat lisää väriä, kun ruotsalainen sijoitusyhtiö Proventus ilmoitti ostavansa vähän yli 15 prosenttia Alman osakkeista.

Ruotsalainen sijoitusyhtiö Proventus on ostanut yhteensä hieman päälle 15 prosenttia mediayhtiö Alma Median osakkeita vakuutusyhtiö Pohjolalta, henkiyhtiö Suomelta ja työeläkeyhtiö Ilmariselta.

Lehdistötiedotteessa ei kerrota kauppahintaa.

Osakkeiden yhteenlaskettu äänivalta on 8,5 prosenttia. Suurimman potin myi Suomi, jonka osuus osakkeista oli 6,4 prosenttia.

Suomalaisvakuuttajien ratkaisu tuo jälleen uutta väriä taisteluun Almasta ja sen omistuksesta ruotsalaisesta televisioyhtiö TV4:stä. Norjalainen mediakonserni Schibsted ei ole vielä halunnut kommentoida uusinta käännettä mediayhtiö Alma Median ympärillä. Norjalaisyhtiö on tarjoutunut ostamaan Alman, mutta kolmen suomalaisen vakuuttajan päätös myydä osuutensa Almasta ruotsalaiselle Proventukselle estänee Schibstediä saamasta haluamaansa eli vähintään kolmannesta Almasta, ellei se korota tuntuvasti tarjoustaan Almasta. Sekään ei vielä välttämättä paranna Schibstedin asemia kisassa.

Proventus osti perjantaina hieman päälle 15 prosenttia TV4:stä ruotsalaiselta mediayhtiö MTG:ltä.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 10.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.