Mainos

Protestoijat kaappasivat useita Facebook-ryhmiä "hyvän asian puolesta"

Useita Facebook-ryhmiä on viime päivinä kaapattu protestina ryhmien ylläpitoa vastaan.

Uutiskanava CNN kertoo, että vajaat 300 yhteisöpalvelun ryhmää on nimetty uudelleen Control Your Info (Kontrolloi tietojasi) -nimisiksi. Kaapattuihin ryhmiin oli myös postitettu englanninkielinen viesti:

"Hei, ilmoitamme virallisesti kaapanneemme Facebook-ryhmänne. Se tarkoittaa, että kontrolloimme tiettyä osaa Facebook-tiedoistanne. Jos haluaisimme, voisimme esittää teidät huonossa valossa, joka voisi vaurioittaa kuvaanne teistä vakavasti."

Control Your Info -ryhmän mukaan Facebook-ryhmien hallinnoijien hylätessä tehtävänsä ryhmässä, kuka tahansa voi tulla heidän tilalleen. Tämä antaa heille pääsyn jäsenten henkilökohtaisiin tietoihin, mahdollisuuden lähettää ryhmän jäsenille viestejä ja lisäksi tehdä muutoksia ryhmiin ja niiden nimiin.

Facebookin mukaan luottamuksellisia tietoja ei ole kuitenkaan ollut riskissä.

-Kyseessä olevat ryhmät ovat sellaisia, joiden entiset ylläpitäjät ovat hylänneet ryhmän. Tämä tarkoittaa, että kuka vain ryhmän jäsen voi siirtyä tilalle. Kyseisillä henkilöillä ei kuitenkaan ole pääsyä toisten luottamuksellisiin tietoihin ja kaikki ryhmän jäsenet voivat jättää ryhmän koska tahansa, kertoo Facebookin tiedottaja.

-Pienissä ryhmissä ylläpitäjät voivat muuttaa ryhmän nimen, moderoida keskusteluja ja viestitellä ryhmän jäsenille. Mutta isoja ryhmiä ei pääse muuttamaan tai viestittämään kaikille jäsenille, hän kertoo.

Tiedottaja kertoo lisäksi, että jos ryhmää on muutettu sopimattomasti se voidaan kytkeä pois toiminnasta.

Control Your Info -ryhmittymä kertoo, että sen tarkoituksena ei ole pelotella. Se haluaa vain muistuttaa omien tietojen kontrolloinnin tärkeydestä verkossa. Ryhmän mukaan tempauksen tarkoituksena ei ole myöskään hyötyä mitenkään, vaan se on tehty hyvän asian vuoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.