Mainos

Protestoijat estivät turistien liikkumisen Phuketissa

kuva: Markku Niinimaa

Thaimaan suositussa turistikohteessa Kamalassa Phuketin alueella on ollut rajuja levottomuuksia illan ja yön aikana. Poliisit ottivat yhteen paikallisten asukkaiden kanssa, jotka protestoivat poliisin toimintaa.

Alueella asuva suomalainen Markku Niinimaa kertoo, että protestoijat asettivat tiesulkuja ja estivät näin turistien poispääsyn alueelta.

- Ihmiset eivät päässeet Kamalasta lentokentälle, lisäksi tiet Patong Beachiin suljettiin. Nyt tilanne on rauhoittunut ja tiesulut on poistettu teiltä. Palokunta pesee katuja puhtaaksi palaneista renkaista ja muista rojuista, kertoo Niinimaa puhelimitse MTV3:n uutisille.

Niinimaan mukaan yhteenotot saivat alkunsa illalla Kamalan rannalla, kun kaksi nuorisojoukkoa otti verisesti yhteen. Niinimaan mukaan osa tappelijoista sai vakavia vammoja nujakoinnissa.

- Pian poliisi saapui paikalle ja pidätti häiriköt. Kuitenkin heti pidätyksen jälkeen tappelijat päästettiin vapaaksi, jonka johdosta Kamalan asukkaat raivostuivat. Tästä alkoivat mellakat, jotka kestivät läpi yön, Niinimaa sanoo.

Niinimaa kertoo, että poliisi oli täysin voimaton raivostuneiden ihmisten edessä. Kaupunkilaiset pistivät pääkadut poikki ja asettivat autoja tiesuluiksi. Lisäksi autonrenkaita sytytettiin tuleen.

- Kävin aikaisemmin paikalla, ja näin kun muutama turisti yritti päästä barrikadin ohi pois Kamalasta. Tiesulkuja vahtivat henkilöt olivat erittäin aggressiivisia. He tönivät turisteja eivätkä päästäneet heitä jatkamaan matkaansa, Niinimaa sanoo

Tjäreborg: Vähän tietoa yhteenotoista

Alueella on runsaasti Tjäreborgin hotelleja ja näin ollen myös suomalaisturisteja.

MTV3:n uutisten puhelimitse tavoittama Tjäreborgin aluepäällikkö Håkan Borg kertoo, että hänellä on erittäin vähän tietoa yhteenotoista.

- Sen tiedän, että tilanne on nyt ohi ja että ihmiset ovat päässeet lentokentälle, Borg kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.