Mainos

Protestanttien marssi kiellettiin P-Irlannissa

Pohjois-Irlannin viranomaiset kielsivät tänään protestantteja marssimasta katolilaisten asuttaman alueen halki protestanttienemmistöisessä Portadownissa. Protestanttien perinnemarssi on useina vuosina saanut aikaan verisiä väkivaltaisuuksia Pohjois-Irlannissa.

Asiasta päättäneen komission mukaan protestanttien oranialaisveljeskunta ei saa marssia perinteistä reittiään katolilaisten lähiöiden halki. Marssilla muistetaan protestanttien kolme vuosisataa sitten saavuttamaa voittoa katolilaisista. Marssi on kulkenut katolilaisten asuttaman alueen halki, mutta heidän mielestään protestanttien paraatit ovat nöyryyttäviä heille. Useina vuosina paraatit ovat johtaneet uskontoryhmien välisiin väkivaltaisuuksiin.

Marssi kiellettiin myös viime vuonna ja se johti 10 päivää kestäneisiin väkivaltaisuuksiin oranialaisveljeskunnan edustajien ja poliisin välillä.

Päätös marssista piti tehdä jo aamulla, mutta sitä siirrettiin, koska Britannian ja Irlannin pääministerit neuvottelivat päivällä Pohjois-Irlannin rauhansopimuksen tulevaisuudesta. Osapuolille on annettu keskiviikkoon asti aikaa päästä sopuun kiistakysymyksistä.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.