Mainos

Prostituoituja ryöstettiin Helsingissä

Helsingissä on tapahtunut useita ulkomaalaisiin prostituoitujen ryöstöjä. Poliisin mukaan kaksi vironvenäläistä miestä saapui heinäkuun alussa Suomeen, vastasi prostituoitujen ilmoituksiin Internetissä ja hankkiutui naisten asiakkaiksi.

- He uhkasivat prostituoituja isokokoisilla veitsillä ja veivät naisten rahat, puhelimet ja kannettavat tietokoneet, kertoo rikoskomisario Seppo Sillanpää Helsingin poliisista.

Miehet onnistuivat ryöstössä kolme kertaa ja yksi jäi yritykseksi. Miehet palasivat Suomeen kaksi viikkoa myöhemmin, mutta poliisi sai heidät kiinni asunnon liepeiltä.

- Prostituoidut ottivat itse yhteyttä poliisiin, kun he saivat epäilyttävän soiton. Pojat sattuivat olemaan vielä lähellä, Sillanpää kertoo.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut 20- ja 22-vuotiaat miehet epäiltynä kolmesta ryöstöstä ja kahdesta ryöstön yrityksestä. Poliisi pyrkii vielä tavoittamaan epäiltyjen rikostovereita, jotka olivat mukana ensimmäisellä vierailulla. Virka-apua pyydetään Viron poliisilta.

Poliisin mukaan teoilla tähdätään usein siihen, että prostituoidut saataisiin jonkun ryhmittymän alaisuuteen jakamaan rahat.

- Ryöstäjät jäävät usein kiinni, mutta ryöstäjien lähettäjä jää usein pimentoon, Sillanpää toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.