Mainos

Pron Rinne: Lakko ei todellakaan mikään välttämättömyys

Metalliliitto ja Ammattiliitto Pro ovat tänään antaneet lakkovaroituksen 44 teknologiateollisuuden yritykseen. Lisäksi teknologiateollisuuden yrityksiin julistettiin ylityökielto, jossa on mukana myös Ylemmät toimihenkilöt YTN.

Ammattiliitto Pron puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan lakkoon ei silti välttämättä päädytä.

– Meillä on tässä nyt useampi viikko aikaa selvitellä riidanalaisia asioita. Toivon, että työnantajan kanssa löydetään yhteisymmärrys sovittelijan johdolla. Lakko ei todellakaan ole mikään välttämättömyys, Rinne kommentoi MTV3 Uutisille.

Työtaistelu alkaisi ilmoituksen mukaan 21. lokakuuta.

"Raha ja palkkaratkaisun rakenne keskeiset jutut"

Pron Rinteen mukaan liiton tavoitteena on kohtuullinen sopimusratkaisu sekä palkoissa että teksteissä.

– Käytännössä jotakin sitä väliltä, mitä olemme vaatineet ja työnantajapuoli tarjonnut. Tekstipuoli on hyvin pitkälle neuvoteltu Teknologiateollisuus ry:n kanssa. Oikeastaan raha ja palkkaratkaisun rakenne ovat ne ne keskeiset jutut, Rinne sanoo.

Palkansaajien keskusjärjestö SAK ja toimihenkilökeskusjärjestö STTK hylkäsivät päivällä työnantajien palkkatarjouksen. Ammattiliitto Pron Rinteen mukaan keskusjärjestöpöytä on tehnyt hyvää työtä, "mutta ihan loppuun asti satamaan ei päästy".

– Jos sieltä löytyy jotain lisäeväitä, olemme valmiit harkitsemaan, voisivatko ne vaikuttaa meidän pöytäämme, Rinne kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.