Mainos

Promillerajan lasku tietäisi roimasti lisää rattijuoppoja

Poliisin haaviin jäi tänä juhannuksena 470 rattijuoppoa. Kun verrataan määrää edellisiin vuosiin, niin hyvin samoissa lukemissa mennään. Mutta jos promilleraja alennettaisiin Ruotsin tavoin esimerkiksi 0,2 promilleen, tietäisi se selvää kasvua myös tämän vuoden tilastoissa.

– Voidaan sanoa, että todennäköisesti noin kolminkertainen määrä olisi rattijuoppoja tullut tänä juhannuksena lisää, jos promilleraja olisi Suomessa alhaisempi. Monet puhalsivat ratsioissa nyt 0,3 ja 0,4 promillea, liikkuvan poliisin viestintäpäällikkö Jussi Pohjonen kertoo.

Promillerajan laskemisesta on käyty viime päivinä paljon keskustelua. Pohjonen uskoo, että muitakin keinoja tarvitaan.

– Uskottavan kiinnijäämisriskin ylläpitäminen on erityisen tärkeää, niin että rattijuoppo mieltää sen, että teosta saattaa oikeasti jäädä myös kiinni. Rattijuoppoja pitää saada ohjattua myös tehokkaasti hoitoon, jottei teko uusiudu, Pohjonen kiteyttää.

Se miksi juhannuksena rattijuoppoja on paljon liikkeellä, johtuu poliisin mukaan siitä, että ihmiset ovat silloin liikkeellä ja ajankohtaa reunustaa runsas alkoholin käyttö.

– Viisisataa rattijuoppoa ei juhannuksena ole missään tapauksessa hyväksyttävä olotila. Tilastollisesti se on normaaliin viikonloppuun nähden noin kaksinkertainen määrä. Toivotaan, että eri keinoilla määrää voitaisiin tulevaisuudessa selvästi pienentää, Jussi Pohjonen jatkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.