Mainos

Professorit kaipaavat lisätietoja Vanhasen toimista

Perustuslakivaliokunnan kuultavaksi kutsutut asiantuntijaprofessorit kaipaavat lisää tietoja entisen pääministerin Matti Vanhasen (kesk) toimista Nuorisosäätiö-asiassa.

Hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpään mielestä käytettävissä ollut aineisto ei anna varmaa tietoa kaikesta tapahtuneesta.

Hän ei kuitenkaan pidä Vanhasen vastineita ristiriitaisina oikeuskansleri Jaakko Jonkan näkemysten kanssa.

- Vanhasen vastineet olivat meidän käytettävissä ja ne monipuolistivat sekä laajensivat tätä kuvaa. En saanut sitä vaikutelmaa, että siinä olisi ollut ristiriitaa kovin paljon

Rikosoikeuden emeritusprofessori Pekka Koskinen puolestaan kaipaa lakiin selvennystä siitä, milloin oikeuskansleri voi käynnistää esitutkinnan ministerien toimista.

Valiokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin mukaan on hankalaa, että asia tuli valiokuntaan ennen kuin poliisitutkinta on suoritettu.

- Pidetään yleisesti hyödyllisenä sitä että oikeuskansleri voi käynnistää poliisitutkinnan. On hyvin mahdollista, että perustuslakivaliokunta ottaa tähän kysymykseen kantaa käsitellessään tätä asiaa ja pyrkii siihen, että tämä mahdollisuus annettaisiin oikeuskanslerille. Ongelma on se, että kynnys tuoda asiaa esille perustuslakivaliokunnassa on varsin alhainen tilanteessa, jossa esitutkintaa ei ole käynnistetty, ja tältä osin tilanne ei ole aivan tyydyttävä., Sasi arvioi.

Perustuslakivaliokunta päättänee ensi viikon alussa, aloitetaanko asiassa poliisin tekemä esitutkinta.

Perustuslakivaliokunta aloitti asiantuntijakuulemisen aamupäivällä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.