Mainos

Professorin surmasta epäillyt nuoret miehet tunnustivat

Epäiltyjen miesten tarkoituksena oli ryöstää professorin omaisuutta.

Professori Kari S. Tikan surmaamisesta epäillyt nuoret miehet ovat tunnustaneet teon. Rikoskomisario Arto Karalahden mukaan poliisi pitää tapahtumia nyt pääosin selvitettyinä. Molemmat miehet ovat vangittuina epäiltyinä murhasta ja törkeästä ryöstöstä.

Epäillyt 19- ja 23-vuotiaat miehet tapasivat Tikan toissa viikon torstaina aamuyöllä seksuaalisten vähemmistöjen suosimassa ravintola DTM:ssä Helsingissä. Ravintolasta kolmikon matka jatkui Tikan asunnolle, joka sijaitsee aivan DTM:n tuntumassa. Miesten tarkoituksena oli Karalahden mukaan anastaa professorin arvokasta omaisuutta.

Asunnolla miehet löivät Tikkaa useamman kerran todennäköisesti alkoholia sisältävällä pullolla päähän. Lisäksi he kuristivat professoria. Tikka menehtyi pahoinpitelystä syntyneisiin vakaviin vammoihin.

61-vuotias finanssioikeuden professorina toiminut Tikka löydettiin surmattuna Punavuoren-asunnostaan toissa viikonloppuna. Hänellä oli merkittävä asema tunnettuna veroasiantuntijana.

Epäiltyjen kuulustelut jatkuvat yhä

Miehet anastivat teon jälkeen asunnosta viinaa, savukkeita ja keräilyrahakokoelman. Viedyn omaisuuden arvo ei ole osoittautunut huomattavan suureksi. Suurin osa varastetuista tavaroista on löytynyt miesten asunnoista, kun poliisi on tehnyt huoneistoihin kotietsintöjä.

Vaikka poliisi on pystynyt selvittelemään tapahtumia, molempien miesten kuulustelut jatkuvat yhä tiiviinä. Karalahti sanoo, että nyt selvitellään tarkemmin sitä, kumpi miehistä on syyllistynyt mihinkin tekoon.

Epäillyillä nuorukaisilla ei ole taustallaan aiempia vakavia väkivaltarikoksia. He ovat kotoisin Virosta ja Venäjältä, mutta puhuvat moitteettomasti suomea. Professorin kanssa miehet olivat vain "hyvän päivän tuttuja".

Nuorukaiset jäivät kiinni varsin pian veriteon jälkeen. Poliisi nappasi heidät Helsingistä toissa sunnuntaina illalla. Miehet olivat tallentuneet ravintolasta poistuessaan valvontakameralle ja jäivät sen vuoksi nopeasti kiinni.

Miehet vangittiin viime viikolla Helsingin käräjäoikeudessa ja passitettiin poliisivankilaan. Poliisin mukaan professorin asemalla ei ole tekemistä surmateon kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.