Professori: Yhdysvaltojen irtautuminen ilmastosopimuksesta haitallista maailmanlaajuisesti

Helsingin yliopiston ympäristömuutoksen professorin Atte Korholan mukaan Yhdysvaltojen irtautuminen Pariisin ilmastonsopimuksesta hankaloittaa entisestään toimenpiteitä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

– Irtautuminen on lyhytnäköinen ja surkea päätös. Uskon, että sillä on haittavaikutuksia pitkällä aikavälillä sekä Yhdysvalloille että maailmanlaajuisesti, Korhola kertoo MTV Uutisille.

Presidentti Donald Trump on ilmoittanut haluavansa neuvotella sopimuksesta uudelleen, mutta Korhola ei usko, että neuvotteleminen olisi mahdollista.

– Ilmastonmuutosta voi kuitenkin ratkaista myös muilla foorumeilla kuin pelkästään kansainvälisellä. Tälläiseen on Yhdysvalloilla mahdollisuus jatkossakin, hän huomauttaa.

Ilmastosopimuksesta irtautuminen on Korholan mukaan pitkällä aikavälillä haitallista myös Yhdysvalloille. Valtion johtoasema teknologiakehityksessä siirtynee tulevaisuudessa entistä vahvemmin Euroopan Unionille ja Kiinalle.

– Kansainvälisesti painopiste on siirtymässä entistä enemmän EU:lle ja Kiinalle ja ne tulevat varmasti olemaan johtavia uuden teknologian kehittämisessä, Korhola summaa.

Lue myös:

    Uusimmat