Mainos

Professori: Uusi tekijänoikeuslaki epätavallisen huono

Tekijänoikeuksien asiantuntija pitää ehdotusta uudeksi tekijäoikeslaiksi vaikeaselkoisena. Kuluttjavirasto puolestaan vaatii hallitusta seuraamaan yksityisen kopioinnin säilymistä laissa.

Tekijänoikeuksien asiantuntija pitää ehdotusta uudeksi tekijänoikeuslaiksi epätavallisen huonona.

Professori Jukka Kemppinen epäilee, että tavallisten kansalaisten mahdollisuudet ymmärtää lakia ovat heikot. Lakiteksti hänen mukaansa on liian vaikeaselkoista.

Kemppisen mielestä rajoitetun kopioinnin mahdollistava lausuma ei riitä korjaamaan lain puutteita.

Hän vaatiikin valtioneuvostoa aloittamaan tekijänoikeuslainsäädännön kokonaisvaltaisen uudistamisen.

Kuluttajavirasto vaatii tekijänoikeuslain toteutumisen tarkkailua

Kuluttajavirasto vaatii hallitusta seuraamaan, että cd- ja dvd-levyjen yksityisen kopioinnin mahdollisuus säilyy myös uuden tekijänoikeuslain tultua voimaan.

Uuteen tekijänoikeuslakiesitykseen on lisätty kopiosuojausta koskeva lausuma. Lausuma velvoittaa hallitusta edistämään muutaman kopion sallivien kopiosuojausten vapaaehtoista yleistymistä. Lain sisään tällaista velvoitetta ei ole kirjoitettu.

Kuluttajaviraston mukaan kuluttajille ei saa lakiuudistuksessa asettaa tarpeettomia esteitä käyttää laillisesti hankittuja teoksia.

Viraston mielestä on tavanomainen käytäntö ottaa muutama kopio levystä omaan käyttöön. Jos tämä ei onnistu, virasto katsoo tuotteen olevan virheellinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.