Professori Turun Sanomille: Jokerit kärsinee EU:n uusista pakotteista

Kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi uskoo, että jääkiekkojoukkue Jokerit saattaa kärsiä EU:n uusista pakotteista.  

Koskenniemi sanoo Turun Sanomissa, ettei hän näe, mikä mahti voisi suojella KHL:ssä pelaavan Jokereiden Venäjä-suhteita pakotteilta, kun kaikkien muidenkin Venäjä-suhteisiin kohdistetaan pakotteita.  

Ennakkotietojen mukaan EU saattaa laajentaa Venäjä-pakotteet koskemaan myös urheilu- ja kulttuuritapahtumia.   

Venäläis-suomalainen Gennadi Timtshenko ja venäläiset Arkadi ja Boris Rotenberg kuuluvat Helsingin areenan ja Jokereiden omistajiin.   
Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluva kolmikko on yhdistetty Venäjältä Krimin niemimaalle suunnitellun sillan rakennusurakkaan.

Venäläismedian mukaan Venäjä on myöntänyt pitkään suunnitellun Kertshin sillan rakennusurakan Timtshenkon omistamalle Stroitransgaz-yhtiölle. Aliurakoitsijaksi on puolestaan ehdolla Rotenbergin veljesten omistama Mostotrest.  

Koskenniemen mielestä siltaprojekti on laiton.  

– Venäjän Krimin miehitys on laiton, koska alue kuuluu Ukrainalle. Kaikki toiminta, joka tukee tätä laitonta tilannetta, on kansainvälisen oikeuden vastaista, Helsingin yliopistossa työskentelevä Koskenniemi sanoo lehdessä.  

Lue myös:

    Uusimmat