Mainos

Professori: Tuntuu kuin Metson yritysjohto eläisi normaalin elämän ulkopuolella

Osakesäästäjien kunniapuheenjohtaja, professori Jarmo Leppiniemi moittii toimintatapaa, jolla konepajakonserni Metso ilmoitti yt-neuvotteluista ja lisäosingoista.

- Tuntuu siltä, kuin yritysjohto eläisi normaalin tai tavallisen elämän ulkopuolella, kun he voivat tehdä tällaisia asioita samanaikaisesti. Olisi pitänyt odottaa ensi kevääseen normaaliin osingonjakoon, ja katsoa kokonaistilannetta silloin, että ovatko osingot vielä perusteltuja. Siinä, että yhtä aikaa irtisanotaan ja jaetaan lisäosinkoja, ei ole tolkkua, Leppiniemi sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Konepajakonserni Metso ilmoitti tiistaina vähentävänsä yli 600 työpaikkaa. Viikko sitten yhtiö ilmoitti maksavansa lisäosinkoja.

Leppiniemen mukaan yt-neuvottelut itsessään ovat sen sijaan ymmärrettävät.

- Metso on monitoimialayritys ja sillä kokonaisuutena menee hyvin. Sillä on paperikoneista loppunut kysyntä. Se tekee ymmärrettäväksi, että yhdellä toimialalla tehdään toimenpiteitä.

Leppiniemen mukaan jatkuvien uusien yt-neuvottelujen taustalla on rakennemuutos.

- Siinä, että yt-neuvotteluja on näin paljon, pelkään, on siinä on taustalla se, että Suomen kilpailukyky murenee nyt oikein näkyvästi. Siinä saatetaan menettää jotain sellaista, mikä ei koskaan palaa tai palaa hyvin vaikeasti.

(MTV3)

Katso Osakesäästäjien kunniapuheenjohtaja Jarmo Leppiniemen haastattelu: (Huomenta Suomi 20.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.