Mainos

Professori: Tällainen on insesti-Fritzl

Tytärtään 24 vuotta seksiorjanaan pitämä Josef Fritzl ei ole psyykkisesti sairas, sanoo itävaltalainen professori Reinhard Haller norjalaisen VG:n haastattelussa.

Haller perustelee väitettään sillä, ettei Fritzl olisi pystynyt suunnittelemaan ja toteuttamaan kaksoiselämänsä ja vuosikymmeniä kestänyttä rikostaan, jos hän olisi ollut psyykkisesti sairas.

Josef Fritzl, 73, piti tytärtään Elisabethia vankinaan kotinsa kellarissa 24 vuoden ajan ja sai hänen kanssaan kuusi lasta.

Oikeuspsykiatri ja professori Halleria pidetään alansa johtavana asiantuntijana Itävallassa.

- Kun kuulin Fritzlin tapauksesta ensimmäisen kerran, en uskonut, että se voisi olla totta. Olin vakuuttunut, että psyykkisesti sairas henkilö olisi kuvitellut tai keksinyt päästään jotain niin absurdia. Kun totuus selvisi minulle, ymmärsin, että kyseessä oli tapaus, jolle ei ole vastinetta rikoshistoriassa.

Haller kuvaileekin Fritzliä jääkylmäksi persoonaksi.

- Hänen täytyy olla älykäs, laskelmoiva ihminen. Lisäksi hänen on oltava tekninen ja käytännöllinen, tekihän hän kaiken itse.

- Hänellä on "poikkeava" persoonallisuus, sillä hän halusi määritellä kaiken, mitä tapahtui. Kellarissa vankina oleet olivat täysin riippuvaisia hänestä. Hänellä täytyy olla vahva vallanhimo, Haller jatkaa.

Rikoksen myötä Fritzlistä tuli Hallerin sanojen mukaan itsevaltias, pitihän hän tytärtään seksiorjana keskellä kaupunkia. Tytär oli hänen omaisuuttaan, tarkentaa Haller.

VG:n haastattelusta kertoo Aftonbladet.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.