Mainos

Professori: Suolaa ei pitäisi missään nimessä lisätä ruokaan

Uusien suolan saantisuositusten noudattaminen edellyttäisi leipien ja lihavalmisteiden suolapitoisuuksien laskemista kautta linjan, arvioi Helsingin yliopiston elintarvike- ja ympäristötieteiden laitoksen professori Mikael Fogelholm.

Valtion ravitsemusneuvottelukunta kehottaa suomalaisia syömään entistä vähemmän suolaa.  Uusi suolan saantisuositus on viisi grammaa eli niukka teelusikallinen vuorokaudessa.

– Suolaa ei pitäisi missään nimessä lisätä ruokaan, Fogelholm linjaa.

Suola on ihmiselle myös tarpeellista, mutta tarvittu määrä on Fogelholmin mukaan 3-4 grammaa vuorokaudessa. Hänen mukaansa suolan saantisuosituksen pienentämiseen vaikutti myös suomalaisten kasvisten käyttö.

– Kasvisten syömisessä on vieläkin aika paljon kirittävää. Kasviksista tulee aika paljon kaliumia, joka tasapainottaa suolaa.

Liika suolan syönti on terveydelle haitallista.  Se esimerkiksi nostaa verenpainetta.

"Suolan vähentäminen pitkäjänteistä työtä"

Elintarviketeollisuusliitto tiedottaa, että uudet ravitsemussuositukset otetaan elintarviketeollisuudessa tervetulleina vastaan. Esimerkiksi suolan käyttöä on Suomen elintarviketeollisuudessa vähennetty 1980-luvulta alkaen, liitosta kerrotaan.

– Suolan vähentäminen on pitkäjänteistä työtä, jotta kuluttajat eivät maun vuoksi siirry voimakassuolaisempiin tuontituotteisiin, johtaja Marleena Tanhuanpää Elintarviketeollisuusliitosta sanoi suositusten julkistamistilaisuudessa.

Tanhuanpää muistutti, että suola vaikuttaa maun ohella tuotteen rakenteeseen ja säilyvyyteen.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.