Mainos

Professori: STX katsoo bisnestä globaalisti

STX näyttää keskittävän toimintojaan yhä enemmän tietyille telakoille, sanoo meriteollisuuden asiantuntija, professori Pasi Malinen.

Rauman telakan tulevaisuuden on ennakoitu olevan uhattuna sen jälkeen, kun elokuussa Raumalle kaavaillun suurtilauksen runkotyöt siirrettiin Turkuun.

– STX:n tasolla katsotaan bisnestä globaalisti, ja emoyhtiöllä menee huonosti. Nyt yhtiö oletettavasti keskittää sisäisesti toimintaa Turkuun, ja Rauman kohtalo on silloin huolestuttavampi, Turun yliopistossa työskentelevä Malinen sanoo.

Minkään telakan tulevaisuus ei näytä nykytilanteessa helpolta.

– Maailman telakkateollisuudessa on ylikapasiteettia, ja telakoilla liian vähän tilauksia. Toisaalta erikoislaivoissa, joita Suomessa on tehty, kilpailu ei ole aivan niin kovaa. Siinä mielessä on mahdollista, että Turussa tapahtuu tulevaisuudessa enemmänkin.

Telakan lopettaminen olisi Raumalle kova isku. Työntekijöitä on noin 700, joista puolet on ollut viime aikoina lomautettuna. Malisen mukaan alihankkijat tekevät usein töitä sekä Turulle että Raumalle. Vähenevistä töistä kilpaillaan myös kansainvälisesti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.