Mainos

Professori: Pieni mahdollisuus, että Talvivaara vielä toimisi kannattavasti

Vaikeuksissa oleva kaivosyhtiö Talvivaara tarvitsee nopeasti rahoitusta. Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen luonnehtii Talvivaaraa "moniongelmapotilaaksi":

- Siellä on ympäristöongelmia, tuotannollisia ongelmia ja kannattavuusongelmia. Nyt se akuutti ongelma on ihan se, että rahat näyttävät olevan loppu, Puttonen sanoo.

- Viime viikollahan osasvuosikatsauksessa kerrottiin, että tappiota on tullut yhdessä kvartaalissa 30 miljoonaa euroa. Kun katsoo sitä syyskuun lopun tilannetta, kassassa oli rahaa enää alle 50 miljoonaa euroa. Nyt on marraskuun puoliväli,  siitä voi päätellä, että rahat alkavat olemaan loppu, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Puttonen lisää.

Yhtiöllä on akuutti kassakriisi ja noin 500 miljoonaa euroa velkaa. Nikkelin maailmanmarkkinahinta on alhaalla, eikä hinnannoususta ole merkkejä.

- Oikeastaan olisi toivottavaa, että jos on yritys, jonka kaikki liikevaihto määräytyy jonkun yksittäisen mailmanmarkkinoilla määräytyvän hinnan kuten nikkelin hinnan perusteella, yriyksellä ei olis unelmatilanteesa velkaa ollenkaan, Puttonen sanoo.

Viime viikolla Talvivaara väläytti konkurssin mahdollisuutta, ja eilen kerrottiin, että osa yhtiön aliurakoitsijoista oli jo lopettanut työt kaivoksella. Professori Puttonen arvioi, että konkurssi on realistinen vaihtoehto. Toivoakin vielä on, hän sanoo.

- On hyvä muistaa, että on vielä sekin mahdollisuus, että Talvivaara oikeasti saataisiin tuotannollisesti toimimaan ja että se olisi jopa tehokas tai että nikkelin hinta nousee. Jos firma nyt pistetään konkurssiin, jää ainakin näkemättä se jos sitten kuitenkin olisi mahdollista, että Talvivaara toimisi kannattavasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.