Mainos

Professori: IPhonen statusasema jo vakavasti uhattuna

Tietoverkkotekniikan professori Jukka Manner suhtautuu epäilevästi Applen menestykseen älypuhelinmarkkinoilla. Hänen mukaansa on vain enää ajan kysymys, kun Applen suosittu iPhone menettää suosiotaan.

– IPhone ratsastaa status-symbolilla. Ja Apple vetää sen ansiosta hirveät katteet puhelimesta. IPhone menettää statussymboliaan kuukausi kuukaudelta, Aalto-yliopistossa työskentelevä Manner kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa hintaluokaltaan edulliset ja keskihintaiset puhelimet ovat lähestyneet ominaisuuksiltaan jo erittäin lähelle korkean hintaluokan älypuhelimia. Tämä tarkoittaa väistämättä Mannerin mukaan suosion laskua kaikkien kalleimmille puhelemille, kuten Applen iPhonelle.

– Mikä järki on maksaa 800 euroa jostain puhelimesta, jos 200 eurolla saa lähes vastaavan puhelimen ominaisuuksiltaan? Syy on siis se statusasia, ei niinkään järki, Manner tähdentää.

Hänen mukaansa suomalaisella matkapuhelinvalmistajalla Nokialla onkin loistavat mahdollisuudet kuroa menetettyjä asemiaan matkapuhelinmarkkinoilla hintaluokiltaan edullisemmilla puhelimilla.

– Nokialla on ollut aina hyvä osaaminen edullisen hintaluokan puhelimissa. Lisäksi teknologia kehittyy koko ajan ja komponentit halpenevat.

Manner toivookin keskustelun kääntyvän jatkossa entistä enemmän kaikkien myytyjen puhelimien määrään, eikä niinkään älypuhelimien määrään.

Nokia säilynee edelleenkin maailman suurimpana matkapuhelinvalmistajana. Nokia myi viime vuoden loka-joulukuussa yhteensä 113,5 miljoonaa puhelinta. Huomenna tuloksestaan ilmoittavan Samsungin odotetaan myyneen vastaavana ajankohtana 93 miljoonaa puhelinta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.