Mainos

Professori: HOK-Elannon tonttikaupoissa voi olla lahjusrikos

Rikos- ja prosessioikeuden professori Pekka Viljanen näkee HOK-Elannon jaliikemies Juhani Sjöblomin kaupoissa lahjusrikoksen piirteitä. Viljanen kertoi näkemyksestään MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmalle.

Asia on poliisilla selvitysvaiheessa ja esitutkinta käynnistetään tarvittaessa myöhemmin.

- Mitään rikosnimikettä ei ole vielä ollut esillä, mutta tässä voi olla kysymys lahjomisesta ja lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa.

Viljasen mukaan tilanne voi syntyä, jos osuuskaupan kiinteistöjohtaja myy oman omakotitalonsa hyvällä hinnalla ja samanaikaisesti vaikuttaa siihen, että osuuskauppa ostaa talon ostajalta tontin.

- Voi olla kyse siitä, että omakotitalon hintaa on nostettu, jotta myyjä vaikuttaisi siihen, että osuuskauppa ostaa Sjöblomilta tontin hyvään hintaan.

MTV3 Uutiset paljasti maanantaina, että HOK-Elannon kiinteistöjohtaja oli myynyt omakotitalonsa 650 000 eurolla Sjöblomien perheyritykselle helmikuussa 2007. Vain päivää ennen talokauppaa HOK-Elanto oli tehnyt miljoonan euron tonttikaupan Sjöblomin ja hänen veljiensä kanssa.

Keski-Uusimaa: Taloa seisotettiin tyhjänä

Kun yritys viime syksynä myi omakotitalon Sjöblomin lähisukulaiselle, kauppahinta oli peräti 165 000 euroa matalampi. Sanomalehti Keski-Uusimaa uutisoi tänään, että perheyritys Seepsula Oy oli pitänyt taloa sen ostamisen jälkeen useamman vuoden tyhjillään.

Alueen kiinteistövälittäjät ovat ihmetelleet vuoden 2007 kovaa hintaa ja talon rajua hinnanlaskua. Kiinteistömaailmasta kerrottiin eilen MTV3:lle, että omakotitalojen hinnat ovat Tuusulassa päinvastoin nousseet kyseisenä aikana noin 15 prosenttia.

Heti MTV3:n uutisointia seuraavana päivänä Itä-Uudenmaan poliisi käynnisti selvityksen talo- ja tonttikaupoista.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.