Mainos

Professori hämmästelee THL:n sikainfluenssaohjeita

Asiantuntija ihmettelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamia ohjeita sikainfluenssasta. Infektio-opin professori Olli Ruuskanen Tyksistä korostaa Helsingin Sanomissa, ettei sikainfluenssa eroa merkittävästi normaalista kausi-influenssasta, jota on sairastettu koko historian ajan.

- THL:n ohjeet voivat aiheuttaa lapsiperheille turhaa huolta ja murhetta. Alle kolmevuotiaat on luokiteltu riskiryhmään. Minulle ei ole selvää, millä perusteella, Ruuskanen kirjoittaa HS:n mielipidesivuilla.

Ruuskasen mielestä pienten, muuten terveiden lasten vanhempien ei ole syytä rynnätä heti lääkärin vastaanotolle, kun lapsi sairastuu hengitystieinfektioon.

- Kaikki lasteninfektiolääkärit tietävät, että kausi-influenssaa on eniten pienillä lapsilla, mutta sairaanhoitoakin vaativat tapaukset ovat yleensä lieviä. Tuoreet havainnot sikainfluenssasta eivät tue käsitystä, että alle kolmevuotiaat sairastaisivat vaikeamman taudin.

Professori ei myöskään yhdy THL:n ylijohtajan Juhani Eskolan antamaan suositukseen, jonka mukaan flunssaan sairastuneen kuuluisi viettää yksi terve päivä ennen kuin lähtee kouluun tai töihin.

- Tällaiselle suositukselle ei ole lääketieteellisiä perusteita lama-ajan Suomessa. Flunssaa voidaan sairastaa nyt aivan niin kuin ennenkin, Ruuskanen huomauttaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.