Mainos

Professori Elopin Nokia-ostoksista: Oikeansuuntainen teko

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen professorin Jarmo Leppiniemen mielestä Nokian osakkeiden hankkiminen oli Elopilta odotettu ja oikeanlainen teko.

- Kyllä se niin on, että tuon kokoisessa yhtiössä johdon täytyy omistaa yhtiön osakkeita. Ja onnistuihan hän saamaan ne parempaan hintaan kuin jos olisi joutunut heti ostamaan, Leppiniemi sanoo.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi tänään myyneensä kaikki Microsoftin osakkeensa ja ostaneensa Nokia osakkeita miljoonan arvosta.

"Elop kantaa yhteiskunnallista vastuuta"

Elop oli suunnannut tämänpäiväisen puheensa myös työntekijöille. Hän kertoi muun muassa, että Nokia aikoo auttaa tulevia irtisanottavia kaikella mahdollisella tavalla esimerkiksi yritysten perustamisessa.

- Se kuulostaa todellakin siltä, että irtisanomisia on tulossa. Yhtiö aikoo siis saneerata ja suunnata tulevaisuuttaan uudella tavalla. Kuulostaa todellakin yhteiskunnallisen vastuun kantamiselta.

Nokialla ei ole tällä hetkellä valmiita suunnitelmia toimipaikkojen sulkemisesta ja aikataulutkin on pidetty salassa. Elop korostaa kuitenkin, että Suomi on edelleen keskuspaikkoja teknologian kehittämisessä.

- Se varmasti on näin, mutta täytyy muistaa, että vaikka Nokian pääkonttori on Suomessa, voi pääkonttorin toimintoja silti olla vaikkapa Yhdysvalloissa. Sama varmasti koskee myöskin kehitystoimintaa eli merkittävä osa siitäkin voi olla muualla. Kaikki mikä täällä on ja tänne jää, täytyy Suomessa ansaita, Leppiniemi muistuttaa.

"Ollila näyttäisi pystyvän aloittamaan alusta"

Elop kertoi myös, että Nokian entinen toimitusjohtaja Jorma Ollila on ollut merkittävä taustavaikuttaja Nokian kehittämisessä.

- Ollilahan on hallituksen puheenjohtaja, joten se on aivan luontevaa. Joku saattaa epäillä sitä, miten hyvin juuri hän pystyy jälleen luomaan uuden suunnan yhtiölle. Hän näyttää kuitenkin pystyvän ikään kuin aloittamaan alusta, Leppiniemi sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.