Mainos

Professori ei pidä Jippii-ratkaisua poikkeuksellisena

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen ei pidä poikkeuksellisena sitä, että hovioikeus päätyi toisessa Jippii-ratkaisussaan eri lopputulokseen kuin aiemmalla kerralla vuonna 2009. Nyt hovioikeus hylkäsi kaikki syytteet, koska näyttöä syytteiden tueksi ei ollut.

– Näytön arviointi on vain sellainen laji, että siinä voi tulla erilaisia ratkaisuja. Tässä oli ennen kaikkea kyse näytön arvioinnista, kertoo Itä-Suomen yliopiston professori.

Hän viittaa ruotsalaistutkimukseen, jossa kahdeksasta hovioikeuteen palautetusta jutusta kuudessa uusi kokoonpano päätyi näytön arvioinnissa toiseen tuomioon kuin aiempi.

Tolvasen mukaan on sen sijaan poikkeuksellista, että juttu palautuu uuteen käsittelyyn jääviysepäilyn vuoksi. Hän ei kuitenkaan usko tällä olleen vaikutusta hovioikeuden ensimmäiseen ratkaisuun, josta tuli vankeustuomioitakin. Tolvasen mukaan näyttöä vain arvioitiin tuolloin toisin.

Hovioikeus hylkäsi uudessa päätöksessään kaikki syytteet. Näin kaatuivat muun muassa hallituksen ex-puheenjohtajan Ilpo Kuokkasen ja ex-toimitusjohtaja Harri Johannesdahlin tuomiot.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.