Mainos

Prodin posti Internetiin

Euroopan unionin komission puheenjohtaja Romano Prodi julkisti tänään kirjeenvaihtonsa Internetissä kenen tahansa seurattavaksi. Eleen tarkoitus on lisätä EU:n avoimuutta. Aiemmin tekemänsä lupauksen mukaisesti Prodi julkaisee tästä lähtien luetteloa saamastaan ja vastaanottamastaan postista. Listasta selviää myös kirjeenvaihdon aiheet.

Prodi Romano

Rekisteri on laatuaan EU:n komission ensimmäinen. Periaatteessa kenellä tahansa on oikeus tutustua viralliseen, julkiseksi katsottuun kirjeenvaihtoon, mutta esimerkiksi yleisten turvallisuusnäkökohtien vaatiessa voidaan tietty asia salata.

Asiakirjoja koskeva tiedonsaanti voidaan nykysääntöjen mukaan kieltää, jos halutaan suojata erityisiä yleisiä tai yksityisiä etuja tai olla vaikeuttamatta komission työskentelyä. Kirjeenvaihdon julkistaminen oli Prodin oma ehdotus, joka perustuu puheenjohtajan syyskuussa EU:n parlamentille antamaan lupaukseen avoimuuden lisäämisestä.

tänään kirjerekisteristä kävi mm. ilmi, että puheenjohtaja on kutsuttu useisiin eri tilaisuuksiin Italiassa. Julkisen kirjerekisterin avaaminen ei suoraan liity Prodin ja EU:n oikeusasiamiehen Jacob Södermanin keskinäiseen kädenvääntöön komission ehdotuksesta unionin avoimuusasetukseksi. Söderman mukaan komission ehdotus toteutuessaan heikentäisi nykytilannetta ja olisi liian tulkinnanvarainen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.