Mainos

Prodi vannoi virkavalansa

Prodin hallituksen on vielä läpäistävä parlamentin molempien kamarien luottamuslauseäänestys ennen kuin se voi ryhtyä tositoimiin.

Italian uusi pääministeri Romano Prodi on vannonut virkavalansa presidentinpalatsissa pidetyssä tilaisuudessa. Jo aiemmin päivällä hän esitteli hallituksensa kokoonpanon presidentti Giorgio Napolitanolle.

Uudessa hallituksessa ulkoministerin salkun saa entinen pääministeri Massimo D'Alema, sisäministeriksi nousee Giuliano Amato ja valtiovarainministeriksi Euroopan keskuspankin johtokunnan entinen jäsen Tommaso Padoa-Schioppa.

Hallituksen 26 ministeristä vain kuusi on naisia, ja heistäkin viisi salkuttomia ministereitä.

Prodi vakuutti aiemmin päivällä tyynnyttävänsä poliittista kireyttä, joka syntyi maan sodanjälkeisen historian tiukimmasta vaalituloksesta.

- Hallituksen ensimmäinen tehtävä on rakentaa uusiksi solidaarisuuden ja konsensuksen henki niistä tavoitteista, joita tarvitaan Italian eteenpäin menoa varten. Tämä tarkoittaa kireyden ja riidanhalun vähentämistä, Prodi sanoi ilmoitettuaan hallituksensa kokoonpanosta.

Prodin hallituksella on vain niukka enemmistö parlamentissa, ja hänen johtamassaan koalitiossa on mukana puolueita katolisista kommunistisiin. Oppositioon siirtynyt pitkäaikainen pääministeri Silvio Berlusconi on ilmoittanut vaativansa parlamentaarista selvitystä viimekuisten parlamenttivaalien "epäselvyyksistä".

Hallituksen on vielä läpäistävä parlamentin molempien kamarien luottamuslauseäänestys ennen kuin se voi ryhtyä tositoimiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.