Mainos

Prodi uhkaa uusilla vaaleilla

Italian pääministeri on uhannut järjestää luottamuslauseäänestyksen, mikäli hänen hallituksensa esitykset taloudellisista uudistuksista ja joukkojen pitämisestä Afganistanissa eivät saa enemmistön tukea parlamentissa.

Italian pääministeri Romano Prodi uhkaa uusilla vaaleilla, jos hänen hallituksensa esitykset eivät saa enemmistön tukea parlamentissa. Parlamentti äänestää piakkoin taloudellisista uudistuksista ja joukkojen pitämisestä Afganistanissa.

Molemmat esitykset saattavat kaatua senaatissa, jos osa hallituspuolueista lipeää rintamasta. Vastaan äänestämistä ovat harkinneet kommunistit, vihreät ja pasifistit.

Prodi on uhannut toistuvasti järjestää luottamuslauseäänestyksen. Jos hallitus häviää äänestyksen, maassa järjestetään uudet vaalit.

Italian nykyinen hallitus on ollut vallassa vasta kaksi kuukautta. Prodin johtama liittouma voitti huhtikuussa parlamenttivaalit täpärällä enemmistöllä.

Prodi sanoo Corriere della Sera -lehden haastattelussa, että pienellä enemmistöllä hallitseminen on "jännittävämpää ja seksikkäämpää".

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.