Mainos

Prodi: Suomi aliedustettu EU-komission johdossa

EU:n komission puheenjohtaja Romano Prodi myöntää, että Suomella on aliedustus komission johtopaikoilla.

Prodin mukaan epätasapaino pyritään korjaamaan, mutta hän muistuttaa myös Portugalin olevan ilman pääjohtajan paikkaa.

- Tällä hetkellä Suomi ei ole kovin hyvin kohdeltu, mutta samaan aikaan eräät pienet maat kuten Irlanti ovat selvästi yliedustettuja, Prodi sanoi STT:lle Brysselissä.

Italialainen Prodi otti asiaan kantaa Suomen, Ruotsin ja Itävallan uutistoimistojen haastattelussa eilen. Prodin mukaan pääministeri Paavo Lipposen vaatimus oikaista asia on täysin oikeutettu. Prodi lupasi tehdä parhaansa muuttaakseen tilanteen, mutta arvioi sen vaativan aikaa.

- En voi tietenkään nimittää ketään korkeaan tehtävään vain siksi, että hän on italialainen tai suomalainen, Prodi totesi.

Prodi kiisti näkemyksen, jonka mukaan Suomella ei olisi päteviä henkilöitä huipputehtäviin. Hän mainitsi esimerkkinä oikeuspalveluosaston entisen varapääjohtajan Allan Rosaksen, joka siirtyi EY:n tuomioistuimeen Luxemburgiin.

Suomi ja Portugal ovat tällä hetkellä ainoat EU-maat, joilla ei ole komission pääjohtajuutta. Ranskalla on puolestaan peräti seitsemän pääjohtajaa. Suomi menetti ainoan komission pääjohtajan paikkansa keväällä 2000, kun Jorma Routti siirtyi pois tutkimusosastolta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.