Prodi: Italia valmis johtamaan Libanon-joukkoja

Aiemmin tänään Israelin pääministeri Ehud Olmert sanoi haluavansa Italian johtamaan YK:n rauhanturvajoukkoja Libanonissa.

Italia on valmis johtamaan YK:n joukkoja Libanonissa, kertoo maan pääministeri Romano Prodi. Hänen mukaansa YK:n pääsihteeri Kofi Annanpäättää operaation johtajamaasta ensi viikonloppuna.

Unifil-operaation johtajaksi on kaavailtu aiemmin Ranskaa, mutta Ranskan lupaus lähettää Libanoniin vain 200 sotilasta oli pettymys Yhdysvalloille ja YK:lle.

YK:n turvallisuusneuvosto on antanut valtuutuksen noin 13 000 rauhanturvaajan lähettämiselle Libanoniin. Maassa on tällä hetkellä parituhatta YK-sotilasta.

Aiemmin tänään Israelin pääministeri Ehud Olmert sanoi haluavansa Italian johtamaan YK:n rauhanturvajoukkoja Libanonissa.

Olmert esitti toiveensa suoraan Italialle keskustellessaan puhelimitse Prodin kanssa puhelimessa eilen.

- Italian tulisi johtaa kansainvälisiä joukkoja ja lähettää joukkoja myös valvomaan Libanonin ja Syyrian välistä rajaa, Olmert sanoi lausunnossaan keskustelujen jälkeen.

Italian hallitus ei ole tarkentanut, kuinka monta sotilasta se aikoo lähettää, mutta jopa 3 000 sotilaasta on ollut puhetta.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat