Mainos

Prodi: Italia Emuun ensimmäisten joukossa

Italian tulee olla mukana Euroopan yhteisessä valuutassa perustajajäsenenä, sanoi maan pääministeri Romano Prodi tänään. Prodin mukaan Italian valuutta liira ja sen talous ovat puolustuskyvyttömiä, jos Italia ei pääse mukaan talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen Emuun.

-Uutta Eurooppaa ei voi synnyttää ilman Italiaa. Saksalainen kulttuuri ei yksin voi edustaa koko Eurooppaa, Prodi sanoi.
-Jos me emme ole mukana Emun perustajien ensimmäisessä ryhmässä, valuuttamme joutuu paineen kohteeksi, taloutemme muuttuu puolustuskyvyttömäksi ja kansainvälinen uskottavuutemme heikentyy, Prodi sanoi.

Prodi on vieraillut viime viikkoina kahdesti Saksassa vakuuttamassa epäilijöille, että Italia saa taloutensa Emun edellyttämään kuntoon. Rahaliiton kolmannen vaiheen on määrä alkaa vuonna 1999.

Eurostat hyväksyi euroveron

EU:n tilastokeskus Eurostat ilmoitti tänään hyväksyvänsä Italiassa tänä vuonna kannettavan erityisen euroveron, jonka avulla maa pyrkii täyttämään talous- ja rahaliiton Emun ehdot.

Eurostatin päätöksen myötä Italian on helpompi supistaa budjettialijäämänsä 3 prosenttiin bruttokansantuotteesta, mikä on tärkein ehto Emuun pääsylle vuoden 1999 alusta. Italian valtiovarainministeriö ilmaisikin heti tyytyväisyytensä Eurostatin päätökseen.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.