Mainos

Prodi esitteli EU-komissaareille uusia pelisääntöjä

EU-komission Puheenjohtaja Romano Prodi on esitellyt tänään komission uusia pelisääntöjä, kun viikko sitten nimetyt 19 komissaaria olivat ensi kertaa yhdessä koolla. Prodi mm. vaatii työnsä jättävältä komissaarilta vuoden karanteenia tehtävistä, joissa hän voisi käyttää sisäpiirin tietoa taloudellisesti hyväksi.

Komissaarit myös sitoutuvat Prodin pyynnöstä eroamaan tehtävistään tai tarpeen tullen vaihtamaan salkkua komissiossa. Komissaarien kabinetteja pienennetään, ja jatkossa yksittäisen komissaarin käytössä on yksi autonkuljettaja entisen kahden sijasta.

Prodi kertoi komission alustavista johtamissäännöistä ja kabinettiryhmien koostumuksista Aartselaarissa Belgiassa, jossa komission epävirallinen kokous alkoi eilen illalla. Solhofin linnahotellissa pidettävä tapaaminen päättyy tänään. Uudet komissaarit tulevat Suomeen syyskuun lopulla. Komissiolla on ollut tapana vierailla kussakin EU-puheenjohtajamaassa. Ennen Jacques Santerin komission keväistä eroa vierailu oli alun perin kaavailtu heinäkuulle.

EU-parlamentti aloittaa elokuun lopulla komissaariehdokkaiden kuulustelut, joista ennakoidaan erityisen tiukkoja. Parlamentilla on mahdollisuus äänestää esitettyä komissiota vastaan.

Liikanen: Kerralla iso paketti kasaan

Teollisuuskomissaariksi nimitetty Suomen Erkki Liikanen suhtautuu myönteisesti Prodin uudistuksiin.

-Kerralla menee kiinni todella monia isoja asioita, joissa on ollut suuria vaikeuksia aikaisemmin, Liikanen sanoi.

Liikanen mainitsee esimerkkinä säännöstön menettelytavoista, taloudellisien intressien julkistamisen sekä komission ja kabinettien suhteet.

Liikasen kabinettipäällikkönä jatkanee Olli Rehn, jonka jalka murtui hiljattain jalkapalloharjoituksissa. Liikasen kabinetin varapäällikkönä on toiminut ranskalainen ja saksalainen kabinetin jäsen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.