Prochazka upotti Leijonat

Supistetulla miehistöllä MM-kisojen ensi pelejään kamppaileva Suomen maajoukkue ryhdistäytyi toiseen otteluunsa. Leijonat alkoivat näyttää Tshekki-ottelussa kisojen mitalimiehiltä, mutta pisteet karkasivat säälittävällä tavalla suomalaisilta: Martin Prochazka pääsi ratkaisemaan pelin virhepompun ansiosta tyhjään maaliin, kun maalivahti Jarmo Myllys oli hakemassa kiekkoa maalin takaa.

Ottelu päättyi hallitsevan maailmanmestari Tshekin voittoon maalein 2-1 (1-1, 0-0, 1-0). Prochazka teki molemmat Tshekin maalit. Suomen ainoan osuman viimeisteli Mika Nieminen. Kolmella hyökkäysketjulla taistellut maajoukkue pelasi talven parhaan ottelunsa sunnuntaina. Pisteiden menetys saattaa osoittautua juuri sen takia ratkaisevan raskaaksi kokemukseksi kotikisoissa - urhea taistelu päättyi vain huonon tuurin takia tappioon.

Tshekki ja Prochazka saivat ratkaisupaikan, kun kolmatta erää oli pelattu 1.24. Kiekko liukui laitaa vasten kohti Suomen maalia. Myllys lähti pysäyttämään rännikiekkoa päätyyn, mutta se ponnahtikin yllättäen jostain laidan särmästä maalin eteen. Prochazka ehti irtokiekkoon ensimmäisenä ja pisti kiekon tyhjään maaliin.

Uuden hallin kepponen painoi suomalaisten päät hetkeksi kumaraan. Yleisön kannustus palautti kuitenkin nopeasti pelihalun, mutta Tshekin tiivis puolustusryhmitys pilasi Suomen tasoitusyritykset. Loppuminuutit Tshekki tyytyi vain paiskomaan purkukiekkoja Suomen päätyyn. Se ei ryhtynyt ahnehtimaan lopussakaan, kun Suomi yritti tasoitusta ylimääräisen kenttäpelaajan avulla.

Peli alkoi vihdoin sujua

Ottelu päättyi täpötäydessä hallissa Suomen tappioon, mutta ottelussa oli paljon hyvääkin. Tshekki-pelissä löytynyt yritys, ja tehokkaan tuntuinen hyökkääminen on kuitenkin hyödynnettävissä jos epäonninen tappio ei masenna mieliä enää jatkossa. Avausottelussa Suomi otti heikolla pelillä voiton Ranskasta.

Avausvoitto näytti kuitenkin poistaneen paineet, sillä Tshekkiä vastaan Suomella oli kolme kelpo hyökkäysketjua. Myös maalivahti Jarmo Myllys onnistui erinomaisesti. Puolustajapareistakin vain Mika Strömbergillä ja Timo Jutilalla oli ajoittain itsestä johtuvia vaikeuksia.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat