Mainos

Probo Koalan jätteet tyhjennettiin Sillamäessä

Alus pysäytettiin Paldiskissa viime kuun lopulla, kun Norsunluurannikon viranomaiset ilmoittivat, että aluksen jätepäästöt olivat aiheuttaneet usean ihmisen kuoleman.

Myrkkypäästöistä epäilty Probo Koala -aluksen jätelasti on tyhjennetty Viron Sillamäen satamassa kuljetettavaksi Eco Pro -yhtiön Vaivaran ongelmajätelaitokselle.

Iltapäivällä oli vielä epäselvää, pääseekö alus jätteiden tyhjentämisen jälkeen lähtemään Virosta. Se tarvitsee sitä varten vielä syyttäjänviraston erikseen myöntämän luvan. Syyttäjänviraston tiedottaja Piret Seeman sanoi päivällä uutistoimisto BNS:lle, että periaatteessa viranomaisilla ei enää ole syytä pidättää tankkeria Virossa, koska kaikki tutkinnassa tarvittava aineisto on jo koossa.

- Ennen lähtöluvan myöntämistä meidän täytyy kuitenkin varmistua, että kaikki on ehdottomasti kunnossa. Eikä Probo Koala saa lähteä mihin suuntaan tahansa, koska meidän pitää tarvittaessa saada yhteys alukseen, Seeman sanoi.

Probo Koala pysäytettiin Paldiskissa syyskuun lopulla Norsunluurannikon viranomaisten pyynnöstä. Tankkerista kesällä Abidjanin kaupunkiin tyhjennetyt myrkkyjätteet ovat aiheuttaneet kymmenen ihmisen kuoleman, Norsunluurannikon viranomaiset kertoivat uutistoimistoille tänään. Lisäksi kymmeniä joutui sairaalahoitoon ja yli 100 000 ihmistä kävi oireidensa takia tarkastuksessa.

Aluksesta on löydetty Virossa samanlaisia myrkkyjä kuin Norsunluurannikolla. Myrkkyjen on epäilty olleen peräisin prosessista, jolla raakaöljystä yritetään jalostaa bensiiniä kemikaalien avulla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.