Mainos

Privanet hankki FGIF Oyj:n sijoitussalkun

Listaamattomien yritysten pääomahuolto- ja sijoituspalveluyhtiö Privanet Capital Oyj on hankkinut omistukseensa Finance Group International Finland Oyj:n viestintä- ja informaatioteknologiayhtiöistä koostuvan sijoitussalkun. Samalla yhtiö on päättänyt laajentaa toimintansa sijoittaja- ja bisnesenkelipalveluihin. FGIF:n omistajat Jari Tuovinen ja Tanu-Matti Tuominen tulevat yhtiön suurimmiksi osakkeenomistajiksi, kumpikin noin 30 % omistusosuudella.

Privanet-konserni tuottaa pääomahuolto- ja sijoituspalveluita julkisesti noteeraamattomille yrityksille ja niiden sidosryhmille, yrittäjille ja sijoittajille. Privanet on sijoituspalveluyritys, jonka toiminta on Rahoitustarkastuksen valvomaa.

FGIF on Jari Tuovisen ja Tanu-Matti Tuomisen omistama sijoitus- ja konsultointiyhtiö, joka kehittää erityisesti immateriaalioikeuksilla liiketoimintaa tekeviä kansainvälistyviä yrityksiä. Yhtiön pääoma on peräisin Tuovisen ja Tuomisen perustaman Suomen ensimmäisen uusmediayhtiön Tietovallan myynnistä vuonna 1999. FGIF:n harjoittama konsultointi siirtyy osaksi Privanetin uutta palveluliiketoimintaa.

Privanetin perustivat keväällä 2000 Tapio Niemi ja Asko Schrey. Tuovisen ja Tuomisen lisäksi yhtiön omistajiin kuuluvat T2 Investment Oy, perustajat ja henkilöstö sekä joukko pääomasijoittajina toimivia yksityishenkilöitä. Privanetin ainoa institutionaalinen omistaja on Suomen Itsenäisyyden Juhlarahasto, Sitra.

FGIF:n sijoitussalkku koostuu yhdestätoista viestintä- ja informaatioteknologiayrityksen vähemmistöosuudesta. Yhtiöitä ovat mm. sähköisiä viestintäpalveluita tuottava A4 Media, ulkomailla työskentelevien lehti ja verkkopalvelu Expatrium sekä IT-tuotantoyhtiö Finestmedia Oy, Pohjoismaiden suurin elektronisen musiikin tapahtuma Koneisto, Rumba- ja Hamara -rocklehtiä julkaiseva Rumbapress, riippumaton IT-projektikonsulttiyhtiö Steerco, ajoneuvojen telemaattisia turvajärjestelmiä kehittävä Taipale Telematics sekä älykkäitä sovelluksia mobiiliviihteeseen tuottava WAIS.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.