Mainos

Pristinassa voimakas räjähdys

Nato on ilmoittanut jatkavansa hyökkäyksiä Jugoslavian sotilaskohteisiin kellon ympäri. Kymmenen ihmistä on kuollut eilisillan pommituksissa. Tarkkailijoiden mukaan Pristinan keskusta on pahoin tuhoutunut.

Kosovon pääkaupungissa Pristinassa kuultiin tänään hieman ennen puoltapäivää voimakas räjähdys. Räjähdyksen syytä ei heti tiedetty, mutta paikalliset asukkaat epäilivät, että kyseessä oli Naton taistelukoneiden isku kaupunkiin.

Sotilasliitto on ilmoittanut jatkavansa hyökkäyksiään Jugoslavian sotilaskohteisiin kellon ympäri.
Nato-lähteet kertoivat tänään taistelukoneiden iskeneen edellisenä yönä mm. Kosovossa olevia serbien maajoukkoja vastaan. Iskujen kerrottiin onnistuneen hyvin ja kaikki koneet yhtä miehittämätöntä tiedustelukonetta lukuunottamatta olivat palanneet tukikohtiinsa. Nato ilmoitti vielä tutkivansa kauko-ohjatun koneen putoamisen syytä.

Myös Belgradiin iskettiin

Nato iski jälleen yöllä Jugoslavian pääkaupunkiin Belgradiin. Kolme voimakasta räjähdystä vavisutti kaupungin keskustaa keskiviikkona hieman ennen puolta yötä.

Silminnäkijän mukaan Naton ohjukset osuivat rakennukseen, joka on aiemmin toiminut Jugoslavian armeijan komentokeskuksena. Rakennuksen lähellä sijaitsee Serbian hallituksen rakennus.
Ohjusisku Belgradin hallituskortteliin oli toinen yli kaksi viikkoa kestäneiden pommitusten aikana.

Noin tuhat belgradilaista kokoontui varhain torstaiaamuna Tonavan yli johtavalle sillalle ihmiskilveksi. Nato pommitti tänäaamuna myös Pancevon ja Novi Sadin kaupunkeja. Myös Kosovon kohteita pommitettiin.

Serbit vahvistavat asemiaan Albanian rajalla

Serbijoukot ovat tuoneet Albanian vastaisen rajan läheisyyteen raskasta aseistusta ja myös miinoittaneet rajavyöhykettä torjuakseen Naton maajoukkojen mahdollisen hyökkäyksen. Asiasta kertoi YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n edustaja.

Järjestö sai tietonsa panssarivaunujen ja tykkien siirrosta rajan läheisyyteen pakolaisryhmältä, joka pääsi Kosovosta Albaniaan myöhään eilen. Jugoslavian viranomaiset olivat hieman aiemmin sulkeneet rajanylityspaikan.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.