Mainos

Prisman kiristäjän motiivi vielä epäselvä

Kempeleen Prismaan kiristyskirjeen lähettäneen miehen motiivi on yhä epäselvä. Keskusrikospoliisi jatkoi miehen kuulusteluja tänään. 30-vuotiasta miestä esitetään vangittavaksi maanantaina iltapäivällä.

-Epäilty on ymmärtänyt tilanteensa, joten yhteistyö sujuu nyt paremmin kuin alussa, tutkinnanjohtaja Seppo Routava keskusrikospoliisista kertoo.

Kempeleläisessä ostoskeskuksessa sijaitseva Prisma jouduttiin tyhjentämään torstaina törkeän kiristyksen vuoksi. Oulun seudulta kotoisin oleva mies lähetti liikkeeseen kirjeen, jossa hän uhkasi työntekijöiden ja asiakkaiden henkeä ellei hänen vaatimuksiinsa suostuta.

-Näyttää siltä, että kyse on ollut rahasta, eikä kaunasta esimeriksi Prismaa tai (sen omistavaa) Arinaa kohtaan. Tällaisesta ei ole mitään viitteitä, Rautava sanoo.

Tutkinnallisista syistä poliisi ei kerro millaisesta rahamäärästä kirjeessä on ollut kyse. Muutenkin kirjeen sisältö pidetään vielä salassa.

Epäillyn kulissit kunnossa

Kiristyskirjeen lähettämisestä epäilty mies otettiin kiinni jo torstai-iltana. Nyt selvitetään sitä, onko hän toiminut yksin. Miehellä ei ole aikaisempaa rikostaustaa.

-Sen voin sanoa, että mikään mielenterveyspotilas mies ei ole. Hän on ollut työelämässä oleva henkilö, eikä hän ole millään tavalla syrjäytynyt, tutkinnanjohtaja kertoo.

Kauppakeskus Zeppelinin Prisma on ollut suljettuna torstaiaamupäivästä asti. Arinan johtaja Veli-Matti Puutio ei tänään osannut sanoa, kuinka kauan liike joudutaan pitämään suljettuna.

-Odotamme tilannekatsausta poliisilta ja toimimme sen mukaan. Nyt en vielä tiedä voidaanko liike avata maanantaina, Puutio sanoo.

Puutio kertoo, että työntekijöitä ei lomauteta, eikä heille tule ansionmenetyksiä. Hänen mukaansa heille on annettu myös mahdollisuus keskustella työterveyshuollon kanssa tapahtuneesta.

-Osa työntekijöistä on siirtynyt vapaaehtoisesti muihin liikkeisiin, joissa on tarvittu lisätyövoimaa. He ovat suhtautuneet tähän erittäin hyvin, hän sanoo.

Tavaratalon tappiot syntyvät myynninmenetyksestä sekä pilaantuneista elintarvikkeista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.