Print on demand -kirjakauppa aloittaa Lasipalatsissa

Helsingin Lasipalatsissa alkaa huomenna uuteen digitaaliseen painotekniikkaan perustuva kirjakauppakokeilu. Kirja kerrallaan -myyntipisteessä teos painetaan vasta ostajan pyynnöstä paikan päällä. Näin varastointikulut pienenevät, eikä kirjasta tarvitse ottaa suurta painosta.

Digitaalinen painaminen on myös nopeaa. Tarvittaessa kirja voidaan painaa valmiiksi jo viidessä minuutissa. -Tarkoituksemme ei kuitenkaan ole ryhtyä painatuspalveluksi, johon kuka tahansa voi tuoda disketillä sepustuksiaan. Meillä on nimekelista, josta painamme ja myymme tasokasta kirjallisuutta, tuottaja Aini Tolonen selventää.

Kirja kerrallaan -myyntipisteen tarjontaan sisältyy toistaiseksi uutta ennen julkaisematonta kirjallisuutta ja vanhojen, vaikeasti löydettävissä olevien sekä aivan loppuunmyytyjenkin kirja-aarteiden uusintapainoksia. Aluksi myytäviä kirjoja on noin 40, mutta syksyn aikana tarjonnan on määrä kasvaa kuukausittaisten teemojen mukaisesti. Lasipalatsin Kirja kerrallaan - Bok en i gången -kauppa on EU:n rahoittama pilottihanke. Se on myös osa eurooppalaista Gutenberg-kirjallisuusprojektia, jonka tavoitteena on osoittaa, kuinka kansalliskirjallisuutta voidaan tukea tekniikan avulla. Hanke aloitettiin Ranskassa vuonna 1996 ja Suomessa se julkistettiin tänään.

Aluksi Kirja kerrallaan -kauppaa kokeillaan vuodenvaihteeseen saakka. Jatko riippuu kokemuksista. Kauppa löytyy Lasipalatsin Mediakeskuksesta Meteori Booksin yhteydestä.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat