Mainos

Print on demand -kirjakauppa aloittaa Lasipalatsissa

Helsingin Lasipalatsissa alkaa huomenna uuteen digitaaliseen painotekniikkaan perustuva kirjakauppakokeilu. Kirja kerrallaan -myyntipisteessä teos painetaan vasta ostajan pyynnöstä paikan päällä. Näin varastointikulut pienenevät, eikä kirjasta tarvitse ottaa suurta painosta.

Digitaalinen painaminen on myös nopeaa. Tarvittaessa kirja voidaan painaa valmiiksi jo viidessä minuutissa. -Tarkoituksemme ei kuitenkaan ole ryhtyä painatuspalveluksi, johon kuka tahansa voi tuoda disketillä sepustuksiaan. Meillä on nimekelista, josta painamme ja myymme tasokasta kirjallisuutta, tuottaja Aini Tolonen selventää.

Kirja kerrallaan -myyntipisteen tarjontaan sisältyy toistaiseksi uutta ennen julkaisematonta kirjallisuutta ja vanhojen, vaikeasti löydettävissä olevien sekä aivan loppuunmyytyjenkin kirja-aarteiden uusintapainoksia. Aluksi myytäviä kirjoja on noin 40, mutta syksyn aikana tarjonnan on määrä kasvaa kuukausittaisten teemojen mukaisesti. Lasipalatsin Kirja kerrallaan - Bok en i gången -kauppa on EU:n rahoittama pilottihanke. Se on myös osa eurooppalaista Gutenberg-kirjallisuusprojektia, jonka tavoitteena on osoittaa, kuinka kansalliskirjallisuutta voidaan tukea tekniikan avulla. Hanke aloitettiin Ranskassa vuonna 1996 ja Suomessa se julkistettiin tänään.

Aluksi Kirja kerrallaan -kauppaa kokeillaan vuodenvaihteeseen saakka. Jatko riippuu kokemuksista. Kauppa löytyy Lasipalatsin Mediakeskuksesta Meteori Booksin yhteydestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.