Prinssi Philipin hautajaisissa oli seikka, joka särki paikalla olleiden sydämen – kuningatar Elisabetin lapsenlapsi avautuu: "Kaikista raskainta"

2:33
Tällainen oli prinssi Philipin elämä kuningatar Elisabetin rinnalla

Peter Phillips suree sitä, ettei voinut olla läheisemmin kuningatar Elisabetin tukena prinssi Philipin hautajaisissa. 

Prinsessa Annen poika Peter Phillips kertoo hänen isoisänsä prinssi Philipin huhtikuisissa hautajaisissa oli raskainta olleen se, ettei koronarajoituksista johtuen kukaan saanut mennä halaamaan puolisonsa menettänytttä 95-vuotiasta kuningatar Elisabetia. Koronapandemiasta johtuen hautajaisissa noudatettiin tiukasti muun muassa usean metrin etäisyyttä muihin – varsinkin korkeaikäiseen kuningattareen. Tästä johtuen Elisabetin oli myös pakko istua aivan yksin siunaustilaisuuden ajan. 

Prinssi Philip menehtyi 9. huhtikuuta 99-vuotiaana. Philip olisi täyttänyt kesäkuussa 100 vuotta. 

– Ajatuksemme olivat välittömästi isoäitini luona. Olemme yrittäneet tukea häntä parhaamme mukaan, 43-vuotias Phillips kertoo BBC:lle.

– Kaikki näkivät hänen majesteettinsa istuvan yksinään. Tilanne olisi ollut sama mille tahansa muulle perheelle, kaikista raskainta oli se, että emme voineet halata niitä, ketkä olivat kaikista läheisimpiä sille, kenet menetimme. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Peter Phillips on prinsessa Annen ja tämän entisen puolison Mark Phillipsin vanhempi lapsi. Hänellä on nuorempi sisar, 40-vuotias Zara Tindall

Phillipsin mukaan Iso-Britannian helpotukset koronarajoitusten suhteen ovat mahdollistaneet sen, että kuningatar on voinut viettää enemmän aikaa perheensä kanssa. Elisabet on Phillipsin mukaan muun muassa päässyt näkemään jälleen lapsenlapsenlapsiaan Savannahia, 10, sekä Islaa, 9, jotka ovat Phillipsin ja tämän entisen puolison Autumn Phillipsin tyttäriä. 

– He ovat erityisen onnekkaita kun heillä on kaksi isoisovanhempaa, jotka ovat eläneet näin pitkään. Lapseni toden totta arvostavat sitä ja tietävät sen olevan erityistä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja