Prinssi Harryn alastonkuvat naurattavat brittejä

Prinssi Harryn nettiin vuotaneet alastonkuvat huvittavat brittejä.

Englannin prinssi Harry nautti viikonloppuna Las Vegasin menosta. Tiistaina useissa medioissa julkaistiin kuvia 28-vuotiaasta prinssistä allasjuhlilla. Paikallinen toimittaja kävi kysymässä kadulla ihmisiltä, mitä mieltä he ovat prinssin tempauksesta. Toimittaja näytti ihmisille prinssin alastonkuvaa ja kysyi mielipidettä.

– Onko tuo todella hän? moni huudahti, hymyillen tai nauraen.

– Hän pitää hauskaa, hän on nuori ja voi tehdä noin, kadulla puolusteltiin.

Kyllä vastustajiakin löytyi – joidenkin mielestä alasti juhliminen ei sovi Britannian kuningashuoneen jäsenelle.

Britannian lehdistön etiikkaa koskevalla tutkinnalla on ollut selvät seuraukset.

Brittilehdet eivät julkaise kuvia

Alastonkuvat ovat nyt levinneet ympäri maailmaa – poikkeuksena vain Britannia. Yksikään brittisanomalehti ei ole painanut sivuilleen kuvia vaatteensa kokonaan riisuneesta Harrysta, vaikka ne ovat julkisesti nähtävillä muun muassa amerikkalaisen juorusivuston TMZ:n sivuilla ja muualla verkossa.

Kuvissa kolmantena kruununperimysjärjestyksessä oleva Harry suojelee käsillään sukukalleuksiaan ja piilottelee selkänsä takana alastonta naista. Kuvat on otettu kännykkäkameralla yksityistilaisuudessa.

Lehdistön etiikka on joutunut tiukoille tuomari Brian Levesonin johtamassa tutkinnassa. Vaikka tutkinta on yhä kesken, ovat sanomalehdet luvanneet ottaa aiempaa tarkemmin huomioon Britannian julkisen sanan neuvoston ohjeita.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat