Prinssi Haakon kaahasi – poliisi jätti sakottamatta

Norjan kruununprinssi Haakon hurjasteli Yhdysvalloissa, mutta välttyi sakoilta reilusta ylinopeudesta huolimatta.

Norjan yleisradioyhtiö NRK kirjoittaa verkkosivuillaan toukokuisesta tilanteesta, jossa kruununprinssi Haakon joutui poliisin pysäyttämäksi Yhdysvalloissa. Haakon ja NRK:n toimittaja Hans Olav Brenner olivat matkalla surffaamaan Kalifornian Santa Cruziin, kun takaa alkoi kuulua sireenien ulvontaa.

Ylinopeuden takia seurueen pysäyttänyt poliisi pyysi prinssiltä ajokortin ja rekisteriotteen nähtäväkseen. NRK:n julkaisemalta videolta selviää, että poliisi palasi takaisin Haakonin autolle ilman sakkolappua.

Lauantaina 40 vuotta täyttävän Haakonin kaasujalka oli ilmeisen raskas, sillä ylinopeutta oli reilusti.

– Ole varovainen, sillä tiedän, että etelämpänä on ihmisiä, jotka luultavasti kirjoittaisivat sakon tästä. Pidä nopeutesi lähempänä 55 mailia tunnissa (90 km/h), kuin 70 (112 km/h), kuului amerikkalaispoliisin viesti norjalaisprinssille.

Hovin viestintäpäällikkö on vahvistanut tapahtuneen.

– Kruununprinssi on pahoillaan siitä, että ajoi liian kovaa, viestintäpäällikkö Marianne Hagen kommentoi.

NRK:n kirjeenvaihtajan mukaan ei ole tavatonta, että Yhdysvalloissa poliisi voi käyttää harkintavaltaansa ylinopeustapauksissa ja antaa pelkän varoituksen sakon sijaan.

– Jos ylinopeutta on enintään 24 kilometriä tunnissa, voi saada noin 100 dollarin sakon tai varoituksen, Anders Tvegård kommentoi.

Kuninkaallisten liikennekäyttäytyminen on puhuttanut aiemminkin. Kesäkuussa Ruotsin prinsessa Madeleine hurjasteli liikenteessä ja ajeli bussikaistalla, mutta välttyi lopulta sakoilta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat