Prinssi Edward kummasteli avantoa saunavierailulla Suomessa

Wessexin jaarli prinssi Edward vieraili Suomen Saunaseuran luona keskiviikkoiltana.

Prinssi Edward ja puoliso, kreivitär Sophie Rhys-Jones saapuivat Helsingin Lauttasaaressa sijaitseviin Suomen Saunaseuran tiloihin hieman ennen iltaseitsemää. Vierailu kesti reilut puoli tuntia. 

Suomen Saunaseuran toiminnanjohtaja Katariina Styrman kuvailee vierailua lämminhenkiseksi. 

– He olivat todella kiinnostuneita saunakulttuurista ja erittäin mukavia. Prinssi avasi uuden savusaunan, Ilmattaren, ja pari tutustui siihen, Styrman kertoo.

Kiireisestä aikataulusta johtuen kuninkaalliset eivät itse ehtineet tällä kertaa saunomaan. Styrmanin mukaan saunaseuran jäsenet kuitenkin näyttivät prinssille ja kreivittärelle mallia suomalaisista saunatavoista.

– He näkivät kun ihmiset kävivät avannossa, ja olivat vaikuttuneita siitä. Heidän mielestään on hieno perinne, että saunasta mennään avantoon. 

Kuninkaalliset eivät kertoneet vierailun aikana ainakaan Styrmanille omista saunakokemuksistaan. Vierailun aikana paikalla oli noin 15 seuran jäsentä. 

Saunaseuran tiluksilla on nyt uuden saunarakennuksen myötä kaikkiaan neljä savusaunaa.

Prinssi Edward ei ole ainoa kuninkaallinen, joka on vieraillut Suomen Saunaseuran tiloissa. Edwardin isä prinssi Philip nimittäin kävi Saunaseuralla olympiavuonna 1952. Hänellä oli tuolloin enemmän aikaa ja hän ehti myös saunomaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja