Prinssi Charlesin raskas syntymä vei tulevan kuningattaren voimat – tällä hellyttävällä tavalla prinssi Philip huomioi uupuneen Elisabetin

Prinssi Philip huomioi vaimonsa kuningatar Elisabetin hellyttävällä tavalla parin saatua esikoisensa prinssi Charlesin.

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn esikoisen syntymä on käsillä ja uuden kuninkaallisen odotetaan syntyvän hetkenä minä hyvänsä. Maailma on seurannut herkeämättä herttuattaren raskautta ja uuden pikkukuninkaallisen syntymää odotetaan kuin kuuta nousevaa. 

Vuonna 1948 tilanne oli samankaltainen, kun Harryn isovanhemmat kuningatar Elisabet ja prinssi Philip olivat saamassa esikoisensa, Harryn isän prinssi Charlesin. Tuohon aikaan kuningatar Elisabet itse oli vielä 22-vuotias prinsessa. 

Prinssi Charles syntyi 14. marraskuuta vuonna 1948 Buckinghamin palatsissa. Synnytys kesti kertoman mukaan 30 tuntia, ennen kuin Charles syntyi lopulta keisarileikkauksella. 

Tuohon aikaan ei ollut lainkaan tapana, että lapsen isä oli mukana synnytyksessä. Näin ollen Philip vietti aikaansa Buckinghamin palatsissa omalla tahollaan synnytyksen ollessa käynnissä. Philipin kerrotaan pitäneen itsensä kiireisenä muun muassa urheillen ja uiden vaimonsa ollessa synnyttämässä.

Kun palatsin henkilökunnan jäsen tiedotti esikoisen syntymästä Philipille, tämä kiiruhti synnytyshuoneeseen. Pidellessään poikaansa ensimmäisen kerran urheiluvaatteet päällään Philip julisti Charlesin muistuttavan luumuvanukasta.

Elisabetin heräillessä nukutuksesta, Philip teki suloisen eleen vaimolleen. Prinssi toi uupuneelle Elisabetille kimpun punaisia ruusuja sekä neilikoita. 

Lontoossa juhlittiin myös uuden kruununperillisen syntymää Westminster Abbeyn kelloja soittamalla sekä 41 kunnialaukauksella. Trafalgar Squaren suihkulähteet valaistiin sinisiksi ja Buckinghamin palatsin ulkopuolelle kerääntyi noin 4000 ihmistä seuraamaan synnytystiimin saapumista sekä lähtöä. 

Elisabet ja Philip saivat Charlesin jälkeen vielä kolme lasta: prinsessa Annen vuonna 1950, prinssi Andrew'n vuonna 1960 sekä prinssi Edwardin vuonna 1964. Prinsessa Anne on ainut Elisabetin ja Philipin lapsista, joka ei ole syntynyt Buckinghamin palatsissa, vaan Clarence Housessa. Prinssi Edwardin synnytys puolestaan on ainut johon Philip on osallistunut, Elisabetin vaatimuksesta. 

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja