Mainos

Prinssi Charlesille 50 vuotta täyteen

Britannian kruununperijä prinssi Charles täytti tänään 50 vuotta. Samaan aikaan tuoreet mielipidemittaukset kertoivat, että tuleva hallitsija on jälleen kansalaisten suosiossa.

Daily Telegraphin mukaan 74 prosenttia briteistä uskoo, että Charlesista tulee erittäin hyvä tai ainakin melko hyvä kuningas. Noin 86 prosenttia lehden haastattelemista henkilöistä uskoo myös, että Charles on ollut hyvä isä teini-ikäisille pojilleen Williamille ja Harrylle prinsessa Dianan viime vuonna tapahtuneen traagisen kuoleman jälkeen.

Kohonneiden suosiolukujen lisäksi Charles sai syntymäpäivänään ilon aihetta lehtikirjoituksista, jotka sisälsivät epätavallista lämpöä häntä kohtaan. Vielä muutama vuosi sitten Charles leimattiin roistoksi, joka rikkoi tarunhohtoisen avioliiton prinsessa Dianan kanssa.
-Hän on ystävällinen, harkitsevainen ja velvollisuudentuntoinen. Hän on päättänyt olla hyvä isä ja myös hyvä kuningas, The Mirror -lehti julisti.

Merkkipäivän kunniaksi Charlesin Etelä-Englannissa sijaitsevaan maaseutuasuntoon Highgroveen oli kutsuttu laaja vierasjoukko, johon kuului sekä Euroopan kuninkaallisten kermaa että läheisiä ystäviä ja tuttuja. Kutsut oli järjestänyt Charlesin monivuotinen naisystävä Camilla Parker Bowles, joka myös kustansi ne. Kuningatar Elisabet ei saapunut juhliin, vaikka hänet oli kutsuttu. Läsnäolo olisi tarkkailijoiden mukaan merkinnyt, että kuningatar hyväksyy poikansa yli 25 vuotta kestäneen suhteen Camilla Parker Bowlesiin, jota suurin osa briteistä edelleen pitää syyllisenä Charlesin ja Dianan avioliiton kariutumiseen.

Kuningatar puolestaan järjesti jo eilen pojalleen loistavat juhlat Buckinghamin palatsissa. Vieraita oli 850 - Camilla ei ollut kutsuttujen joukossa. Juhlan lomassa kylmiksi väitetyt kuninkaalliset osoittivat toisilleen poikkeuksellista lämpöä ja kiintymystä. Charles kutsui äitiään nimellä "Mummy", ja kuningatar unohti protokollan ja kutsui poikaansa etunimeltä kohottaessaan maljan tämän kunniaksi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.