Mainos

Prinsessafanit: Brittihäiden tunnelma peittosi Ruotsin viimekesäiset häät

Suomalaisten prinsessafanien yksi unelma toteutui tänään. He olivat läsnä Lontoossa, kun Britannian prinssi William ja Kate Middleton saivat toisensa.

MTV3:n seuraama faniporukka lähti Lontooseen valmistautumaan jo hyvissä ajoin, keskiviikkona. Jo eilen illalla tunnelma oli juhlan pääpaikoilla - Westminster Abbeylla ja Buckinhamin palatsin edessä - tiivis. Faniporukan jäsenen Immi Kormin mukaan he eivät eilen meinanneet mahtua kävelemään juhlapaikoilla telttailijoiden ja muiden uteliaiden ihmisten keskellä.

Tänään faniporukan suunnitelmat eivät menneet aivan toivotunlaisesti, sillä avioparin näkeminen jäi haaveeksi.

– Poliisi oli sulkenut katuja, emme päässeet kuin Trafalgar Squarelle. Emme aivan nähneet tuoretta avioparia, mutta näimme heidän vaununsa kaukaa porttien läpi.

Kormi ylistää brittien tapaa juhlia kuninkaallisiaan. Hän oli ystäviensä kanssa paikalla myös viime kesänä Ruotsin kruununprinsessa Victorian häissä.

– Ruotsiin verrattuna täällä on paljon enemmän juhlatunnelmaa. Ruotsalaiset eivät uskaltaneet irrotella niin kuin britit. Täällä ihmiset ovat pukeutuneet värikkäästi, monella on lippuja mukana. Screenillä näytettiin Squarella oleville ihmisille vihkitilaisuutta - ihmiset lauloivat virsiä ja kansallislaulua mukana. Ihan mieletön tunnelma, vaikkemme ihan kadun varteen päässeetkään.

– Ruotsissa viime kesänä oli vähän sellainen tunnelma: mennään nyt varovasti katsomaan lauantaipäivänä, kun täällä on tällainen kokoontuminen. Meillä oli Ruotsissakin teemaan liittyvät vaatteet, ja olimme lähes ainoita. Olemme nyt täällä Britanniassakin panostaneet pukeutumiseen ja päässeet aika moniin kuviin. Mutta emme kuitenkaan ole ainoita pukeutuneita kuten Ruotsissa olimme.

Kormi juhlii parhaillaan brittikansan rakastamassa paikassa – pubissa. Prinsessafanit ovat tyytyväisiä reissuunsa, vaikka olisivat tietenkin toivoneet näkevänsä vilauksen kuninkaallisesta parista. Kuitenkin juhlatunnelma välittyi kaupungin joka kolkkaan – ihmiset olivat juhlatuulella, aukioilla oli juhlia ja puistoissa konsertteja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.