Mainos

Prinsessa Victoria pakenee lehdistöä USA:aan

Ruotsin kruununprinsessa Victoria lähtee Yhdysvaltoihin opiskelemaan päästäkseen rauhaan lehdistöltä, ilmoitti Ruotsin hovi tänään. Victoria aikoo osallistua yliopistokursseille, perehtyä amerikkalaiseen yhteiskuntaan ja parantaa kielitaitoaan.

Victorian olinpaikkaa ei kerrota, jotta hän saisi olla kevättalven rauhassa, kertoi hovin edustaja Elisabeth Tarras-Wahlberg. Viime syksynä hovi vahvisti, että 20-vuotias Victoria kärsii syömishäiriöistä. Hän oli laihtunut ja kärsi hovin mukaan tiedotusvälineiden ajojahdin paineista.

Ilmoittaessaan silloin Victorian sairaudesta Ruotsin kuningashuone vetosi samalla lehdistöön, jotta se jättäisi prinsessan rauhaan. Keskiviikkona hovin tiedottaja sanoi, että jotkut tiedotusvälineet ovat Victorian sairauden jälkeen päinvastoin vain kiihdyttäneet ajojahtiaan. Victorian nimi on viikkolehtien lööpeissä ja etusivuilla, ja suuret iltapäivälehdet seuraavat tiiviisti hänen ja jopa hänen tuttaviensa elämää.

Tarras-Wahlbergin mukaan yksi syy Victorian lähtöön on juuri se, että lehdet ovat alkaneet repostella jopa hänen tuttaviensa elämää. Syksyn aikana Victoria on hoitanut useita edustustehtäviä. Hänen lähdettyään tehtävä siirtyy hänen veljelleen prinssi Carl Philipille, joka on vt. valtionpäämies kuningas Kaarle Kustaan ollessa ulkomaanmatkoilla.

Victorian oli alunperin tarkoitus opiskella kevättalvella valtiotieteitä Upsalan yliopistossa. Ruotsalaislehdet ovat kertoneet tarkkaan, missä hän aikoi asua, ja toimittajien ja valokuvaajien oli tarkoitus seurata jokaista hänen askeltaan opiskelukaupungissa. Itsestään selvää oli, että prinsessan mahdollisuudet elää yksityiselämää näissä olosuhteissa vaikuttivat hyvin vähäisiltä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.